WISA, voor prijs/kwaliteit, installatiegemak en verantwoord spoelen

Ludwig Hup & Patrick Kersten - Wisa

WISA levert sinds 1865 wereldwijd kwaliteit en innovatie in sanitair. Een rijke historie in sanitaire spoeltechniek heeft geleid tot een compleet ­assortiment in spoelsystemen & ­toebehoren, keramiek, ­toiletzittingen en een welness programma.

"Anticipeer op de komende marktvraag over watermanagement! Het onderwerp staat bij ons hoog op de agenda, waarbij we nauw samenwerken met IncoNed op het gebied van marketing en kennisdeling."
Patrick Kersten | Ludwig Hup
Director Sales | Salesmanager

Zou jij jezelf en jouw organisatie willen voorstellen?

Mijn naam is Ludwig Hup en ik werk sinds 2016 bij WISA, waar Patrick mijn manager is. Ook daarvoor werkte ik al in de installatiebranche, toen als accountmanager. Sinds kort vervul ik bij Fluidmaster/WISA de rol van Sales Manager Benelux en ben in die positie ook verantwoordelijk voor het contact met IncoNed en haar deelnemers.

WISA levert sinds 1865 sanitair met een uitstekende kwaliteit/prijsverhouding. Vanuit het nieuwe hoofdkantoor in Nijmegen en met ondersteuning van moedermaatschappij Fluidmaster, houden onze professionals zich bezig met de vraag hoe mensen meer verantwoord kunnen spoelen en genieten van water in hun badkamer en toilet. Dat wordt steeds belangrijker. Zeker nu de bouw- en installatiemarkt onder druk staan, moeten we slimmer gebruik maken van onze mensen, middelen en budgetten. We verwachten dan ook dat bestaande projecten opnieuw onder de loep worden genomen om te kijken of er nog kosten bespaard kunnen worden.

Met dochtermerk Wavedesign, besteden we uitgebreid aandacht aan waterbesparing in woningen en utiliteitsgebouwen. Overtuigende redenen om te kiezen voor onze producten en verantwoord om te gaan met:
Water: WISA toiletspoelsystemen en vlotters die 1-2 liter water besparen per spoelbeurt en ook geschikt voor gebruik met grijs water. Comfortabele baden die zo vormgegeven zijn, dat er minder water nodig is. Slimme toiletten die wel miljoenen liters water per jaar kunnen besparen in de utiliteitsbouw.
Energie: Door voor baden WAVEDESIGN TESA materialen te gebruiken, wordt warmte langer vastgehouden. Dit betekent langer comfortabel in bad blijven zonder warm water bij te vullen.
Data: Intelligente toiletsystemen die met behulp van sensors exact bepalen hoeveel water er nodig is voor een spoeling. Uitermate geschikt voor utiliteitsgebouwen zodat het waterverbruik beter gemanaged kan worden. Bijvoorbeeld door deze ook te koppelen aan gebouwenbeheerssystemen.
Gezondheid: Ergonomische WAVEDESIGN baden bieden maximale ondersteuning van de rug en in hoogte verstelbare toiletten vergemakkelijken het gaan zitten en opstaan.
Budget: Door de optimale prijs/kwaliteitsverhouding van al onze WISA/WAVEDESIGN producten en handhaving van het 2023 prijsniveau blijven kosten beheersbaar.
Mensen: Het installatiegemak van onze producten en onze unieke service in het veld bespaart installatiebedrijven veel kostbare tijd.

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op ons team in Nijmegen! Zij weten als geen ander optimaal samen te werken en gezamenlijke kennis met enorme gedrevenheid in te zetten om telkens weer antwoorden te vinden op uitdagingen uit de markt. Zelfs tijdens onze overgang naar de Fluidmaster organisatie. Daarvoor moest best wel wat water door de zee, maar dat hebben we goed doorstaan. Sterker nog, in een moeizame markt waar salescijfers licht dalen, zijn wij 2024 heel goed begonnen!

WISA is er trots op de markt een unieke kwaliteit-/prijsverhouding te kunnen bieden die dusdanig gewaardeerd wordt dat zij al decennialang marktleider in Nederland is.

Waarop ligt de komende jaren de focus van WISA en van jou persoonlijk?

We zien voor water eenzelfde ontwikkeling aankomen als voor energie, dat plotseling schaarser en duurder werd. In ras tempo werd Nederland voorzien van zonnepanelen en warmtepompen. We hebben ons nooit druk gemaakt om water. Het is goedkoop en voldoende beschikbaar. Maar klimaatverandering kan dit dusdanig beïnvloeden, dat zelfs in Nederland water schaars dreigt te worden. We moeten niet langer wachten met het bedenken en implementeren van oplossingen, waarbij sanitair een belangrijke rol kan spelen.

18 miljoen mensen in Nederland die gemiddeld 4 tot 5 maal per dag een toilet doorspoelen met 3 of 6 liter water. Dat is gemiddeld zo’n 365 miljoen liter water per dag! WISA technologie helpt per spoelbeurt soms liters te besparen, dus dat tikt enorm aan. Stel je voor: in 1 utiliteitsgebouw betekent dat soms al een besparing van miljoenen liters per jaar. En houd er rekening mee, gebouwen gaan decennialang mee. We moeten dus nu alle expertise en middelen inzetten om zoveel mogelijk water te besparen, voordat we structureel in de problemen komen. Water dat schaarser en duurder wordt zal snel leiden tot de vraag om oplossingen uit de markt. Fluidmaster en WISA is daar bewust mee bezig en daarbij hebben we de installateur keihard nodig. Bewustwording en overtuiging van de noodzaak om water te besparen is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Wij bieden installateurs de benodigde kennis, het materiaal en de technologie waarmee zij hun klanten bewuste keuzen kunnen laten maken.

Mijn persoonlijke focus ligt op de verdere versterking van klantrelaties. Door installateurs een keuze uit diverse mogelijkheden te bieden, zijn zij op hun beurt aantrekkelijk voor hun klanten. Focus dus,  op eerdergenoemde waterbesparende en data gedreven oplossingen, mogelijk gemaakt door een voortdurend goede kwaliteit-/prijsverhouding van onze producten.

Hoe ken je IncoNed en wat vind je van de samenwerking?

De jarenlange relatie tussen WISA en IncoNed begon al met mijn voorgangers. Ik ken IncoNed als een mooi inkoopplatform voor landelijke en regionale installateurs. Samenwerking met IncoNed stelt WISA in staat haar aanbod van producten, innovaties en kennis in een goede kwaliteit-/prijsverhouding met een grote groep installateurs te delen. Onze persoonlijke gedrevenheid als WISA team gaat onze relatie met de deelnemers een flinke zet voorwaarts geven.

Ik ben aangenaam verrast door de goede communicatie, plezierige samenwerking, het snel schakelen en het enthousiasme van het team.

Waar liggen kansen voor onze deelnemers?

Voor W-installateurs liggen dezelfde kansen voor waterbesparing als die de E-installateur kreeg bij de plotselinge vraag op het gebied van energiebesparing. Eerst is er meer dan genoeg voorraad, maar dan is die verkrijgbaar ineens niet meer vanzelfsprekend, stijgen de prijzen en groeit het bewustzijn van de markt dat het anders moet. Vaak gaat dit gepaard met overheidsingrijpen (regelgeving en/of subsidies).

Anticipeer op de komende marktvraag over watermanagement! Het onderwerp staat bij ons hoog op de agenda, waarbij WISA en IncoNed nauw samenwerken op het gebied van marketing en kennisdeling. Geïnspireerd/geïnteresseerd en gelijk meer weten? Jullie weten we nu te vinden!
Ludwig Hup (lhup@fluidmaster.com).

WISA banner

Meer weten over WISA en/of de samenwerking met IncoNed?
Neem dan contact met ons op via 085-2101450 of info@inconed.nl.

Gerelateerde interviews

Hager - Matthieu Weijers
Hager, een familiebedrijf met hart voor elektrotechniek
De contacten met IncoNed zijn goed en omdat de samenwerking tussen deelnemers en leveranciers gestimuleerd wordt zijn we samen succesvol
Klemko/Panflex - Henry Kale
Panflex, Flexibele oplossingen voor een gezond en veilig binnenklimaat!
Wij zijn een complete partner voor een markt die steeds verder verduurzaamt
Mastermate
Mastermate, samen voor uw maximale resultaat
Mastermate gaat voor maximaal resultaat met een uitgekiend assortiment deskundig advies en doordachte oplossingen