Westpoort, praktische opleider voor veiligheid in mobiliteit

Mark Hoogweg, Westpoort

Cursusaanbod Opleidingscentrum Westpoort: VCA, Heftruck, Asbest, Hoogwerker, Code 95, E-learning, BHV, Steigerbouw, Logistiek, GWW, Haven, Verkeer, SOG, SOOB, Installatietechniek en overigen.

"We gaan bij Opleidingscentrum Westpoort niet voor de makkelijkste manier, wij gaan voor de beste manier."
Mark Hoogweg
Directeur

Zou jij jezelf en jouw organisatie willen voorstellen?

Opleidingscentrum Westpoort is de meest praktische opleider voor veiligheid en mobiliteit. We zijn in 2011 gestart vanuit een uitzendbureau dat gevestigd was in het westelijk havengebied in Amsterdam, “Westpoort”. Wij weten als geen ander hoe belangrijk een certificaat is om veilig aan het werk te kunnen, maar we weten ook dat het er in de praktijk vaak bij in schiet. Ons uitgangspunt is dan ook om onze klanten altijd snel van de nodige certificaten te voorzien zodat ze snel weer veilig aan het werk kunnen.

Onze strategie is gebaseerd op drie pijlers:
Snel: je kan bij Opleidingscentrum Westpoort altijd snel terecht. Met vijf vestigingen verspreid door Nederland is er altijd wel een locatie waar je je certificaat kan halen. Maar we verzorgen de cursussen uiteraard ook bij klanten op locatie, dit kunnen we in de meeste gevallen de volgende dag al regelen!
Makkelijk: al onze medewerkers zijn erop gefocust om onze klanten te ontzorgen. Dit begint al bij de aanmelding,  dit kan via de website, e-mail, telefonisch of via Whatsapp en chat.
Leuk: cursussen zijn erg belangrijk en een serieuze zaak zijn, daarom hebben ze vaak het imago van saai en langdradig. Bij Westpoort is dat anders, uiteraard gaan we serieus met de stof om en komen we tot de kern, maar we brengen de stof zo luchtig mogelijk en maken het niet moeilijker dan nodig. Zo geleerd. Zo gedaan!

Waar ben je trots op?

Als directeur ben ik het meest trots op het team dat dagelijks onze klanten helpt. Alle medewerkers willen simpelweg het beste voor onze klanten. Ondanks interne uitdagingen weerhoudt dit niemand om zich maximaal in te zetten. Dat geeft het werken bij Westpoort voldoening. We gaan bij Westpoort niet voor de makkelijkste manier, maar de beste. Ik weet ook wel dat meerdere dat zeggen, maar bij ons gaat dit tot in het extreme, en dat maakt mij trots. Daarnaast ben ik ook zeker trots op wat wij in de opleidingswereld hebben bereikt. In relatief korte tijd zijn we op veel vlakken een van de grootste spelers in de regio. 

WELKE ONTWIKKELINGEN ZIJN ER GAANDE BIJ Westpoort EN DE BRANCHE? EN HOE GAAN JULLIE HIERMEE OM?

Wij merken dat onze klanten steeds verder “ontzorgd” willen worden. We spelen hierop in door goed te luisteren naar de klanten en te bieden wat ze willen. Bijvoorbeeld door een accountpagina waarin alles wordt bijgehouden en een klant alle gevolgde cursussen kan terugvinden. Daarnaast hebben we systemen ingericht die klanten op tijd herinneren dat het certificaat bijna verloopt en zich met een druk op de knop of een belletje opnieuw kunnen inschrijven.

Ook de vraag naar cursussen in de duurzaamheidsbranche nemen toe. Daarom hebben we het nieuwe label “Greenpoort” opgezet, waarbinnen we opleidingen gericht op zonnestroom, energieprestatie adviseur en warmtepomp cursussen gaan geven. Zo is Opleidingscentrum Westpoort een one-stop-shop op het gebied van Arbo gerelateerde cursussen.

Hoe ken je IncoNed / Wat vind je van de samenwerking?

Ik ben benaderd door Joe van Dijk, en na een gesprek was het snel rond. Wij zijn nog redelijk nieuw bij IncoNed Installatie en IncoNed Duurzaam, maar de korte lijnen, het meedenken en de actieve houding spreekt mij erg aan. Ze stralen naar mij uit het beste te willen voor alle partijen en naar mijn idee is dat de beste basis voor een samenwerking.

Heb je tips voor onze deelnemers?

Ga goed met je accountmanager in gesprek over alle artikelen en diensten die je kunt inkopen. Wij spreken geregeld klanten die nog niet op de hoogte zijn van de korting die ze via IncoNed bij ons krijgen en dit kan een hoop geld schelen.

Westpoort collage

Meer weten over Opleidingscentrum Westpoort en/of de samenwerking met IncoNed Installatie & Duurzaam?
Neem dan contact met ons op via 085-2101450 of info@inconed.nl

Gerelateerde interviews

Richard Walther - Legrand
Legrand, specialist in elektrotechnische en digitale infrastructuur
Als specialist in elektrotechnische en digitale infrastructuur biedt Legrand eenvoudige innovatieve en duurzame oplossingen voor gebouwen
Hager - Matthieu Weijers
Hager, een familiebedrijf met hart voor elektrotechniek
De contacten met IncoNed zijn goed en omdat de samenwerking tussen deelnemers en leveranciers gestimuleerd wordt zijn we samen succesvol
Wilco Veldkamp, Johan Meinen - Draka
Betrek kabelproducent Draka erbij, het is het waard!
Draka kabelleverancier en partner voor de bouw en de elektrotechnische groothandel Betrouwbare en eerlijke service voor elk project