Rexel, betrokken partner voor elektrotechnische professionals

Peter de Reus_Rexel

Groothandel Rexel Nederland biedt een assortiment van 350.000 elektrotechnische materialen, waarvan 50.000 uit voorraad leverbaar. Innovaties van Rexel komen voort uit de enorme kansen en uitdagingen die zij zien om de sector verder te verduurzamen en optimaliseren.

"De rode draad is samenwerken. Samenwerken in de keten en elkaar versterken, denken buiten de geijkte paden en win-win creëren". Peter de Reus, trots op innovaties Rexel en gedreven samenwerker.
Peter de Reus
Peter de Reus
Sales Contractmanager Inkoopgroepen

Zou jij jezelf en jouw organisatie willen voorstellen?

Ik ben Peter de Reus, 53 jaar, wonend in Klaaswaal (een dorp in de Hoeksche Waard), met mijn twee kinderen. Inmiddels werk ik ruim 22 jaar bij Rexel Nederland en heb diverse functies bekleed, onder andere als Vestigingsmanager, Developing manager en de laatste 15 jaar ben ik verantwoordelijk voor alle inkooporganisaties die Nederland rijk is. Het betreft een staffunctie, waarbij ik met alle afdelingen en vestigingen van Rexel samenwerk en het centrale aanspreekpunt ben voor alle directies van de diverse inkoopgroepen in Nederland.

Rexel Nederland is dé betrokken partner voor alle professionals op het gebied van elektrotechniek. We werken samen aan 100% duurzaam door het leveren van innovatieve producten en diensten die bijdragen aan de energietransitie. Rexel biedt een ruim assortiment met 350.000 elektrotechnische materialen, waarvan 50.000 uit voorraad leverbaar zijn. Het assortiment loopt uiteen van kabel, ledverlichting, installatiemateriaal, zonnepanelen, laadstations, industriële componenten tot aan gereedschappen. We werken nauw samen met voor Rexel strategische partners waaronder ABB, Draka, Hager, Schneider Electric, Signify etc. Als elektrotechnische groothandel bieden we niet alleen fijnmazige distributie maar ook technische ondersteuning bij projecten. Van advies over het verduurzamen van kantoorpanden tot aan het maken van technische berekeningen voor een grootschalig laadstationplein.

De afdeling Centrale Diensten van Rexel Nederland is gevestigd in Zoetermeer en het Centraal Magazijn in Bleiswijk. We hebben 21 vestigingen door heel Nederland, verdeeld over 3 regio’s: West (Rotterdam, Haarlem, Amsterdam, Amsterdam Amstel, Alkmaar en Rijswijk), Midden (Groningen, Meppel, Harderwijk, Heerenveen, Zwolle, Almelo, Doetinchem en Nieuwegein) en de regio Zuid (Eindhoven, Breda, Kerkrade, Nijmegen, Venlo en Den Bosch). Vanuit Barendrecht bedienen wij via RISS (Rexel Industrial Sales Solutions) grote industriële klanten zoals DSM, DOW, SABIC, SHELL etc. Qua verkoopondersteuning bedienen we onze klanten via de vestigingen, maar ook middels onze webshop EDI-integraties en mobiele Apps.

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op de manier waarop we de inkoopgroepen binnen Rexel hebben gepositioneerd. Door de complexiteit en verschillen in het DNA van de verschillende inkooporganisaties, hebben we gekozen voor een centrale aanpak. Hierbij worden de contracten centraal door mij beheerd en behandeld terwijl er lokaal op vestigings- en accountmanagersniveau contact is met de leden van de diverse inkooporganisaties.

Ook ben ik trots op het feit ik onderdeel ben van een bedrijf dat voorop loopt als het gaat om innovaties en waarbij je als persoon de ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen. Daarnaast wil ik vermelden dat het afsluiten van een contract niet alleen mijn verdienste is, maar van al mijn collega’s. Ik geloof heel erg in samenwerken. Of het nu binnen mijn eigen organisatie is of daarbuiten. Samenwerken in de keten en elkaar versterken, denken buiten de geijkte paden en win-win creëren. Eigenlijk ben ik trots op alles waarbij mensen van Rexel Nederland, met onze ketenpartners, een extra dienst hebben geleverd of waarbij nieuwe mogelijkheden zijn gecreëerd.

WELKE ONTWIKKELINGEN ZIJN ER GAANDE BIJ Rexel Nederland EN DE BRANCHE? EN HOE GAAN JULLIE HIERMEE OM?

Rexel loopt voorop als het gaat om nieuwe innovaties. Door de energietransitie en klimaatdoelstellingen zien wij enorme kansen en uitdagingen om onze sectoren verder te verduurzamen en optimaliseren. Of het nu gaat om het opwekken van energie of juist de opslag ervan. Al deze vraagstukken liggen verankerd in het DNA van Rexel. Wij zijn de verbindende partij die onze klanten logistiek kan begeleiden en voorzien van de juiste merken en materialen. 

Verder bieden we sinds kort Laadnet, het beheerplatform van Rexel voor laadstations. Hiermee heb je 24/7 online toegang tot je laadpunten en daardoor inzicht in alles wat er zich op de laadstations afspeelt. Van de real-time status tot en met de hoeveelheid geladen elektriciteit en bezettingsgraad van de laadpunten. Bovendien is er een controlemogelijkheid om de verrekende laadkosten op juistheid te verifiëren.

Hoe ken je IncoNed / Wat vind je van de samenwerking?

Toen NiCI (nu IncoNed Installatie) zich bij mij meldde met de oprichting van dit inkoopcollectief had ik wel enige bedenkingen. Het lijkt misschien wel makkelijk, maar om een goed vertrekpunt te hebben en een kans van slagen als inkooporganisatie in de installatiesector heb je een strategisch goed plan nodig en de hulp van strategische fabrikanten, leveranciers en groothandels. Toen ook Klaas van der Wal (in 2021 opgevolgd door Joe van Dijk) zich er als sturende factor mee ging bemoeien zag je al snel een inkooporganisatie met de juiste bouwstenen. De unieke positie van IncoNed met diverse inkoopdisciplines als Installatie, Duurzaam, Sanitair, Bouw, Infra en Groen, maakt ze zeer onderscheidend ten opzichte van andere inkooporganisaties.

IncoNed is een prettige partij om mee samen te werken en door het afsluiten van een meerjarig contract kunnen we spreken van een partnership.

Heb je tips voor onze deelnemers?

Maak gebruik van jullie contractpartners! Uiteraard het liefst met Rexel, maar anders bij één van onze collega’s. Zo versterk je het collectief en zul je zien dat “cherry picking” niet lonend is. Maak als deelnemer optimaal gebruik van de afspraken, welke door IncoNed en Rexel zijn gemaakt en kies daarbij ook voor de geselecteerde leveranciers en fabrikanten. Het maximale resultaat behaal je door met ons samen te werken. Of het nu gaat om lichtprojecten, laadpleinen, kabelberekeningen of bij vragen of onduidelijkheden, neem contact op met jouw vertrouwde Rexel-vestiging. Wij staan 24/7 voor je klaar.

Rexel_collage

Meer weten over Rexel Nederland en/of de samenwerking met IncoNed Installatie & Duurzaam?
Neem dan contact met ons op via 085-2101450 of info@inconed.nl

Gerelateerde interviews

Richard Walther - Legrand
Legrand, specialist in elektrotechnische en digitale infrastructuur
Als specialist in elektrotechnische en digitale infrastructuur biedt Legrand eenvoudige innovatieve en duurzame oplossingen voor gebouwen
Hager - Matthieu Weijers
Hager, een familiebedrijf met hart voor elektrotechniek
De contacten met IncoNed zijn goed en omdat de samenwerking tussen deelnemers en leveranciers gestimuleerd wordt zijn we samen succesvol
Wilco Veldkamp, Johan Meinen - Draka
Betrek kabelproducent Draka erbij, het is het waard!
Draka kabelleverancier en partner voor de bouw en de elektrotechnische groothandel Betrouwbare en eerlijke service voor elk project