Panflex, Flexibele oplossingen voor een gezond en veilig binnenklimaat!

Klemko/Panflex - Henry Kale

Panflex (onderdeel van Klemko Techniek) fabriceert flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen. Met slimme en innovatieve materialen zorgt Panflex voor een gezonde en frisse leefomgeving.

"Al jarenlang werken we als Panflex en Klemko groep naar grote tevredenheid samen met IncoNed, gedreven en verenigt door een gezamenlijk doel."
Henry Kale - Panflex
Henry Kale
Key Accountmanager

Zou jij jezelf en jouw organisatie willen voorstellen?

Mijn naam is Henry Kale, 53 jaar oud en nu vier jaar werkzaam bij Panflex als Key Accountmanager. Ik richt me op de samenwerking met groothandels, OEM’s en inkoopgroepen in Nederland en België. Mijn carrière in de installatiebranche begon al vroeg, als monteur binnen het familiebedrijf. Deze rijke ervaring, in combinatie met rollen bij zowel groothandels als fabrikanten, heeft mij verspreid over ruim 20 jaar een diepgaand inzicht gegeven in de industrie.

Panflex, fabrikant van flexibele ventilatieslangen, geluiddempers, rookgasafvoerproducten en luchttransportslangen, staat bekend om zijn innovatie en de ontwikkeling van slimme materialen. Ons doel is het creëren van een gezonde en frisse leefomgeving, met een focus op installatiegemak. Sinds januari 2020 maken we deel uit van een grotere familie onder de vleugels van Klemko Techniek uit Soest. Bekende merken zijn Maskate, Canalit en Mepac.

Voor een markt die steeds meer naar duurzaam schuift, voor groothandels die zowel een E- als W-assortiment voeren en voor de installateur zijn wij een complete partner. 

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op de groei en ontwikkeling van ons bedrijf. Ondanks onze expansie hebben we het vermogen behouden om een hechte, familieachtige sfeer te behouden, waarin persoonlijk contact en onderlinge betrokkenheid centraal staan. Daarnaast is de samenwerking binnen de groep een aspect waar ik zeer trots op ben. We werken effectief samen om projecten te realiseren en onze klanten van de juiste informatie en producten te voorzien. Deze synergie stelt ons in staat om niet alleen te groeien, maar ook om onze kernwaarden van samenwerking en klantgerichtheid hoog te houden.

Welke ontwikkelingen zijn er gaande bij Panflex/Klemko Techniek en de branche? En hoe gaan jullie hiermee om?

Bij alles wat we doen staat innovatie centraal, reagerend op de behoeften in de markt. Mooi voorbeeld is de flexibele geluiddemper Panama® van Panflex. Hiermee wordt de  geluidsoverlast vermindert, die ontstaat bij de aan- en afvoer van lucht tussen woning en wtw-systeem. De metalen aansluitbussen zorgen hierbij voor extra installatiegemak, efficiëntie en effectiviteit van het systeem.

Klemko ontwikkelde het Lumiko Easy protocol voor het koppelen van drivers en afstandsbedieningen. Met slechts twee keer klikken zijn de apparaten onderling gekoppeld.

Maskate breidde het assortiment aircotoebehoren van Canalit uit met rubberen opstelbalken, waardoor installateurs efficiënter en sneller airconditioning en klimaatinstallaties kunnen installeren op diverse ondergronden.

Hoe ken je IncoNed / Wat vind je van de samenwerking?

IncoNed is een duidelijk zichtbare en actieve inkoopgroep met een mooie deelnemerslijst. Als Klemko-Panflex groep werken we alweer zo’n 3 jaar samen met IncoNed. Binnen Panflex en de gehele Klemko groep hechten we veel waarde aan de samenwerking met IncoNed. Al jarenlang werken we naar grote tevredenheid samen, gedreven door een gezamenlijk doel dat ons allen verenigt.

Waar liggen kansen voor onze deelnemers?

Een groeiende focus op verduurzaming benadrukt het belang van ventilatie voor een optimaal binnenklimaat in woon- als werkruimtes en in zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Wij hanteren het principe ‘Isoleren is ventileren’, waarbij geluiddemping essentieel is om irritatie door geluidsoverlast te voorkomen. Door effectief gebruik van geluiddempers te bevorderen, bieden wij oplossingen voor een comfortabel binnenklimaat, vrij van bacteriën en schimmels.

Klemo - banner

Meer weten over Panflex, Klemko (Maskate, Canalit & Mepac) en/of de samenwerking met IncoNed?
Neem dan contact met ons op via 085-2101450 of info@inconed.nl.

Gerelateerde interviews

Hager - Matthieu Weijers
Hager, een familiebedrijf met hart voor elektrotechniek
De contacten met IncoNed zijn goed en omdat de samenwerking tussen deelnemers en leveranciers gestimuleerd wordt zijn we samen succesvol
Ludwig Hup & Patrick Kersten - Wisa
WISA, voor prijs/kwaliteit, installatiegemak en verantwoord spoelen
Voor W installateurs liggen dezelfde kansen voor waterbesparing als die de E installateur kreeg bij de plotselinge vraag naar energiebesparing
Mastermate
Mastermate, samen voor uw maximale resultaat
Mastermate gaat voor maximaal resultaat met een uitgekiend assortiment deskundig advies en doordachte oplossingen