Legrand, specialist in elektrotechnische en digitale infrastructuur

Richard Walther - Legrand

Als specialist in elektrotechnische en digitale infrastructuur biedt Legrand eenvoudige, innovatieve en duurzame oplossingen voor gebouwen.

"Binnen de samenwerking tussen groothandel, installateur en fabrikant vormen Legrand en IncoNed een krachtig partnerschap dat de norm stelt voor efficiëntie, innovatie en klantgerichtheid."
Richard Walther
Manager groothandel & inkoopcombinaties

Zou jij jezelf en jouw organisatie willen voorstellen?

Mijn naam is Richard Walther. Met een carrière van meer dan 30 jaar in de elektrotechnische branche, nu gepassioneerd werkzaam als manager groothandel en inkoopcombinaties. Mijn drive komt voort uit een toewijding om resultaatgericht samen te werken en langdurige, sterke relaties (uit) te bouwen. Een rol die ik al 18 jaar met veel plezier vervul.

Legrand werkt wereldwijd aan de verbetering van de elektrotechnische en digitale gebouwinfrastructuur, om zo de overstap naar digitale technologieën te ondersteunen en tegelijkertijd bij te dragen aan verduurzaming. De oplossingen van Legrand worden gebruikt in residentiële en niet residentiële gebouwen, datacenters, industriële ruimtes en infrastructuur.

Waar ben je trots op?

Ik ben er trots op onderdeel te zijn van Legrand als wereldwijde speler en daarin een actieve rol in Nederland te vervullen. Legrand stelt de klant centraal en biedt oplossingen die naadloos aansluiten op hun behoeften. Ons streven is niet alleen deel uit te maken van de keten, maar ook een essentiële rol te spelen in elk aspect ervan.

Waarop ligt de komende jaren de focus van Legrand en van jou persoonlijk?

De missie van Legrand: het installatie- en gebruiksgemak voor installateurs verhogen door het bieden van naadloze systemen en diensten die energie-efficiëntie, communicatie, veiligheid en design in gebouwen verbeteren. Met een scherp oog op de toekomst richt Legrand zich op het verbeteren van de gebruikerservaring. We weten wat werkt!

Mijn focus en de sleutel tot succes, is een goede samenwerking, begrijpen wat deelnemers nodig hebben en oplossingen bieden die perfect aansluiten op hun projecten. Hiervoor staan onze accountmanagers in direct contact met IncoNed deelnemers en kunnen wij, samen met de groothandel, als een hecht team opereren.

Hoe ken je IncoNed / Wat vind je van de samenwerking?

Al vanaf de start van IncoNed Installatie (toen nog NiCI) is er sprake van een hechte samenwerking met Legrand. Een samenwerking die inmiddels verder is gegroeid met de toevoeging van IncoNed Duurzaam. Binnen de samenwerking tussen groothandel, installateur en fabrikant vormen Legrand en IncoNed een krachtig partnerschap dat de norm stelt voor efficiëntie, innovatie en klantgerichtheid.

Waar liggen kansen voor onze deelnemers?

Voor IncoNed deelnemers liggen de kansen voor het grijpen. Door vroegtijdig betrokken te zijn en te profiteren van de nieuwste producten en projectinformatie van Legrand, neem je in je projecten een voorsprong. Met ons uitgebreide assortiment elektrotechnische en data technologische oplossingen hebben we alle tools in huis om samen succes te behalen.

Legrand - banner

Meer weten over Legrand en/of de samenwerking met IncoNed? Neem contact met ons op! 
085-2101450 |  info@inconed.nl.

Gerelateerde interviews

Famostar - Richard Stroo
Famostar, specialist in noodverlichting
We voelen een grote verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een duurzame samenleving zonder onze grote passie het bieden van
Hager - Matthieu Weijers
Hager, een familiebedrijf met hart voor elektrotechniek
De contacten met IncoNed zijn goed en omdat de samenwerking tussen deelnemers en leveranciers gestimuleerd wordt zijn we samen succesvol
Klemko/Panflex - Henry Kale
Panflex, Flexibele oplossingen voor een gezond en veilig binnenklimaat!
Wij zijn een complete partner voor een markt die steeds verder verduurzaamt