Interview met Eric Meijer, Managing Director bij LAUFEN Benelux

Laufen, Eric Meijer

Sinds kort is LAUFEN Benelux contractleverancier van IncoNed Installatie & IncoNed Sanitair. In dit interview met Eric Meijer stellen we deze mooie, nieuwe contractpartner aan je voor.

"Ik ben ervan overtuigd dat het aanbod van LAUFEN Benelux en onze groep een verfrissend aangename verrassing zal zijn!"
Eric Meijer
Eric Meijer
Managing Director

Zou jij jezelf en jouw organisatie willen voorstellen?

Mijn naam is Eric Meijer, managing director van LAUFEN Benelux BV. Vanuit Houten, waar ons kantoor en LAUFEN Show Space gevestigd is, ondersteunen wij onze klanten en collega’s in Nederland en België. LAUFEN, een merk van de ROCA Group, is van Zwitserse origine. Inmiddels produceert en levert LAUFEN alle elementen voor de particuliere en projectbadkamer en sanitaire ruimtes in openbare gebouwen. Alle elementen, van badkamermeubels, kranen, keramische producten tot en met installatiesystemen. Sinds kort is aan onze groep ook PREFAB toegevoegd, waarmee wij installatieoplossingen bieden voor projecten.

Waar ben je trots op?

LAUFEN produceert uitsluitend in Europa, is een 100% familie bedrijf en investeert op dit moment in het verder verduurzamen van productie- en transportprocessen. Het uiteindelijke doel is om in de komende jaren (startend vanaf 2023) CO2 neutraal te produceren.

Welke ontwikkelingen zijn er gaande bij LAUFEN Benelux?

Service en het geven van de gewenste ondersteuning in de markt, is en wordt steeds belangrijker. Binnen onze groep is het verder optimaliseren van onze dienstverlening een topprioriteit. Daarin gaan wij verder dan alleen het leveren van uitstekende producten. Wij bieden PREFAB projectoplossingen en service en ondersteuning bij de klant en in onze Show  Space. Vanzelfsprekend is ook Innovatie erg belangrijk. LAUFEN is immers de uitvinder van diverse productiemethodes, van SaphirKeramik en producent van extreem ‘ingewikkeld keramisch design’ zoals bijvoorbeeld Il Bagno Alessi. Uiteraard is LAUFEN ook prima in staat om de juiste producten te leveren voor basis badkamers. 

Hoe ken je IncoNed Installatie?

IncoNed hebben wij leren kennen vanuit de markt. De afgelopen jaren zijn er diverse gesprekken gevoerd en plannen gesmeed om het merk LAUFEN ook onder de aandacht te brengen bij de IncoNed deelnemers.

Wat vind je van de samenwerking?

Onze samenwerking met IncoNed is nog pril, maar het contact zal zich zeker verder positief ontwikkelen. Wij zullen actief contact zoeken met de IncoNed deelnemers die samen met LAUFEN sanitaire ruimtes of projecten willen bewerken.

Heb je tips voor onze deelnemers?

Eigenlijk hebben wij maar 1 tip en dat is actief contact te houden. Ik ben ervan overtuigd dat het aanbod van LAUFEN Benelux en onze groep een verfrissend aangename verrassing zal zijn! Denk daarbij bijvoorbeeld aan LAUFEN Prefab oplossingen, SMART aansturingen van de sanitaire ruimtes via een gateway!

Laufen collage

Meer weten over LAUFEN Benelux en/of de samenwerking met IncoNed?
Neem dan contact met ons op via 085-2101450 of info@inconed.nl

Gerelateerde interviews

Hager - Matthieu Weijers
Hager, een familiebedrijf met hart voor elektrotechniek
De contacten met IncoNed zijn goed en omdat de samenwerking tussen deelnemers en leveranciers gestimuleerd wordt zijn we samen succesvol
Klemko/Panflex - Henry Kale
Panflex, Flexibele oplossingen voor een gezond en veilig binnenklimaat!
Wij zijn een complete partner voor een markt die steeds verder verduurzaamt
Ludwig Hup & Patrick Kersten - Wisa
WISA, voor prijs/kwaliteit, installatiegemak en verantwoord spoelen
Voor W installateurs liggen dezelfde kansen voor waterbesparing als die de E installateur kreeg bij de plotselinge vraag naar energiebesparing