Gira, het bedrijf met niet alleen schakelaars

Erik d'Hulst - Gira

Gira. Het bedrijf met de schakelaars en nog veel meer. Toekomstgericht. Verantwoordelijk. Gekwalificeerd. Bewakers van de deur, vooruitstrevende denkers, Smart-Home-pioniers, doorontwikkelaars, KNX-partner, patenthouders, prijswinnaars, designers en vormgevers van de toekomst.

"De samenwerking met IncoNed is uitstekend en krijgt door verdiepingsslagen steeds meer vorm. Ook het contact met de andere IncoNed sectoren is bijzonder prettig en zinvol."
Erik d'Hulst - Gira
Erik d'Hulst
Manager National Accounts en Inkoopgroepen

Zou jij jezelf en jouw organisatie willen voorstellen?

Mijn naam is Erik d’Hulst. Ik ben getrouwd, vader van 3 mooie, lieve dochters en woonachtig in Oss. Sinds 1 januari 2023 ben ik in dienst bij GIRA en verantwoordelijk/centraal aanspreekpunt voor de National Accounts en inkoopgroepen in Nederland, waaronder IncoNed. Deelnemers worden bezocht door mijn regionale collega’s. Met ruim 16 jaar groothandelservaring probeer ik, daar waar ik kan, landelijk advies en waarde toe te voegen. GIRA-advies.

GIRA, bekend van die schakelaars en veel meer dan dat. Toekomstgericht. Verantwoordelijk. Gekwalificeerd. Een gerenommeerd Duits familiebedrijf met meer dan 100 jaar ervaring in de ontwikkeling en fabricage van hoogwaardige elektrotechnische producten en oplossingen voor installatie- en gebouwentechniek. We zijn toonaangevend op het gebied van smart home-technologie, gebouwsysteemtechniek en schakelaarprogramma’s en onderscheiden ons door service, design, kwaliteit, prestaties en duurzaamheid made in Germany. Dat is waar we sinds 1905 voor staan.

Gevestigd in Veenendaal, voldoet GIRA Nederland aan de behoeften van de Nederlandse markt en biedt uitstekende klantenservice. Hier bevindt zich ook het Gira Experience Center waar wij installateurs, groothandels, projectontwikkelaars en architecten ontvangen.

Waar ben je trots op?

Ik ben er bijzonder trots op voor GIRA in team Nederland te werken. Door mijn landelijke taken werk ik met alle teamleden samen. Velen werken regionaal en het mooie is dat ze ook echt bij hun regio passen. Er is veel persoonlijk contact en dat vinden we heel belangrijk. En er zit zo ongelooflijk veel kennis in het team. Ik wist dat altijd al, maar om dat ook dagelijks te ervaren is extra bijzonder. We “schakelen” ontzettend snel, waardoor ik af en toe het gevoel krijg deel uit te maken van een formule 1-team. Zeker met de kracht van een hypermoderne en duurzame fabriek achter ons, niet ver over de Duitse Grens. Eigenlijk heel lokaal dus.

Welke ontwikkelingen zijn er gaande bij Gira en de branche? En hoe gaan jullie hiermee om?

Er gebeurt op dit moment ontzettend veel in de bouw- en installatiewereld. Wij zien mooie ontwikkelingen in Smart Home en automatiseringstechnologie. De integratie van slimme apparaten en systemen voor het regelen van verlichting, temperatuur, luchtkwaliteit, beveiliging, audio/video en meer in huizen en kantoren neemt toe. Spraakbesturing, apps en netwerksensoren maken een handige en efficiënte bediening van gebouwfuncties mogelijk en dragen bij het comfort en de veiligheid te optimaliseren. Met onze GIRA One kan een Smart Home systeem al eenvoudig worden gerealiseerd. Van eenvoudige en tijdbesparende inbedrijfstelling met behulp van de GIRA Project Assistant (GPA), tot bediening en aanpassing van instellingen, is GIRA One een doordacht en gebruiksvriendelijk systeem.

Ook zien we toenemende energie-efficiëntie in gebouwtechnologie. Intelligente verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsystemen en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie helpen het energieverbruik te verminderen en de impact op het milieu te minimaliseren. Onze X1 KNX-server draagt hier zeker aan bij omdat deze niet meer energie verbruikt dan een eenvoudige dimactor.

Concepten voor duurzame bouwtechnologie en milieuvriendelijke bouwmaterialen worden steeds belangrijker. Gebouwen worden ontworpen en uitgerust om de ecologische voetafdruk te minimaliseren en zo efficiënt mogelijk met natuurlijke bronnen om te gaan. Wij produceren veel materialen uit gerecycled granulaat en hebben met onze Esprit linoleum-multiplex afdekramen ook een designlijn uit constant hernieuwbare grondstoffen. We verpakken onze producten in ongebleekt gerecycled papier/karton en indien nodig met zakjes lucht van papier in plaats van plastic. Er wordt geprint met verf die vrij is van oplossingsmiddel. En tot slot laten onze producten zich heel mooi samenbouwen in prefabricage oplossingen.

Hoe ken je IncoNed / Wat vind je van de samenwerking?

IncoNed is de eerste contractpartner waarbij ik, in mijn rol als Manager National Accounts en Inkoopgroepen, aan de basis stond van de samenwerking met Gira. Veel IncoNed deelnemers zijn GIRA-gebruikers. De eerste contacten met IncoNed waren er al toen IncoNed Installatie nog NiCI heette.

De samenwerking is uitstekend! Door verdiepingsslagen krijgt onze samenwerking steeds meer vorm. Contact met alle sectoren van IncoNed is lekker laagdrempelig en de bereidheid om elkaar verder te helpen is volop aanwezig. Bijzonder prettig en zinvol dus om samen op te trekken.

Heb je tips voor onze deelnemers?

• Maak, naast de collectieve commerciële afspraken, ook zo efficiënt mogelijk gebruik van onze gezamenlijke kennis. Een voorbeeld? IncoNed is sinds 2023 ook officieel KNX partner.
• Maak een afspraak om ons Gira Experience Center in Veenendaal te bezoeken. Hier vind je veel meer dan alleen een conventionele showroom en ligt de focus op oplossingen met o.a. KNX voor gekoppelde netwerken en tegelijkertijd veilige en gemakkelijke leefomstandigheden. Samen maken we het mogelijk maken om te ervaren wat het leven in een slim huis betekent.
• Maak gebruik van onze expertise en ons scholingsaanbod omtrent design, kleur en vorm.

Gira • banner interview

Meer weten over Gira en/of de samenwerking met IncoNed?
Neem dan contact met ons op via 085-2101450 of info@inconed.nl.

Gerelateerde interviews

Hager - Matthieu Weijers
Hager, een familiebedrijf met hart voor elektrotechniek
De contacten met IncoNed zijn goed en omdat de samenwerking tussen deelnemers en leveranciers gestimuleerd wordt zijn we samen succesvol
Klemko/Panflex - Henry Kale
Panflex, Flexibele oplossingen voor een gezond en veilig binnenklimaat!
Wij zijn een complete partner voor een markt die steeds verder verduurzaamt
Ludwig Hup & Patrick Kersten - Wisa
WISA, voor prijs/kwaliteit, installatiegemak en verantwoord spoelen
Voor W installateurs liggen dezelfde kansen voor waterbesparing als die de E installateur kreeg bij de plotselinge vraag naar energiebesparing