Famostar, specialist in noodverlichting

Famostar - Richard Stroo

Famostar is fabrikant van kwaliteit noodverlichting die is voorzien van ATS en Flash Alert™. Famostar biedt 10 jaar garantie op haar armaturen en 8 jaar garantie op nieuwe noodverlichtingsaccu’s. 

"Wij worden als noodverlichtingsfabrikant op een transparante en plezierige manier betrokken bij het inkoopproces van de deelnemers. Dit maakt de samenwerking met IncoNed open, eerlijk en vooral effectief."
Richard Stroo
Richard Stroo
Algemeen Directeur

Zou jij jezelf en jouw organisatie willen voorstellen?

Famostar, Nederlandse fabrikant van noodverlichting, ontwerp en assembleert al meer dan 65 jaar noodverlichtingsarmaturen in Velp. Onze producten zijn ontwikkeld in samenwerking met installateurs, adviseurs en eindgebruikers, wat zorgt voor gegarandeerd gebruiksgemak, duurzaamheid en veiligheid.

Mijn naam is Richard Stroo, 52 jaar en al meer dan 20 jaar met veel plezier werkzaam bij Famostar. Als algemeen directeur geef ik leiding aan het gehele team van Famostar. Met elkaar spelen we op een persoonlijke en kundige manier in op de behoefte van onze klanten. Een zin die ik tijdens mijn werk zou kunnen uitspreken is: “biedt een klant niet wat hij vraagt, maar wat hij nodig heeft”.

Het werken bij Famostar ervaar ik als gevarieerd en professioneel, waarbij de enorme betrokkenheid van alle collega’s Famostar als Nederlands familiebedrijf definieert. We voelen een grote verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een duurzame samenleving, zonder onze grote passie uit het oog te verliezen: het bieden van  veiligheid.

Waar ben je trots op?

Dat onze klanten, die moedig een eigen onderneming gestart zijn met alle risico’s en grote verantwoordelijkheden die hieraan verbonden zijn, kiezen voor Famostar. Nu en in de toekomst.

Waarop ligt de komende jaren de focus van Famostar en van jou persoonlijk?

Op het bewaken van onze bedrijfscontinuïteit, tegelijkertijd inspelend op de grote vragen die leven binnen Nederland en de installatiebranche. Dit betekent dat ons team niet alleen begrijpt welke belangrijke stappen we als bedrijf moeten zetten voor onze klanten, maar dat ze ook actief nadenken over hun individuele bijdrage binnen het eigen team en Famostar als geheel. Koppel dit aan de wil om samen met onze partners proactief te veranderen en we kunnen wat mij betreft onze rijke geschiedenis in samenwerking met vele installateurs voortzetten en uitbreiden naar een nog betere toekomst.

Mijn persoonlijke focus komt overeen met die van Famostar, waarbij ik allereerst nadenk over wat ik anders kan doen om met elkaar te blijven voldoen aan de verwachtingen van onze klanten en de grotere vragen die passen bij de wereld van morgen.

Hoe ken je IncoNed / Wat vind je van de samenwerking?

Vanaf dag één! Met dank aan Klaas van der Wal die in 2016 vertelde te gaan starten met een professionele inkoopcombinatie voor installatiebedrijven actief in de W- en E-sector. Destijds bekend onder de naam Nederlandse inkoopcombinatie Installatietechniek (NiCI) en vandaag de dag geëvolueerd tot het professionele IncoNed.

De samenwerking vinden wij goed!  Maar wie ons een beetje kent, weet dat wij ook altijd kijken of er ruimte is om nog meer uit samenwerking te krijgen. Geweldig waardevol is de focus op de deelnemers, waarbij wij als noodverlichtingsfabrikant op een transparante en plezierige manier worden meegenomen in de stappen die gezet moeten worden. Dit maakt de samenwerking open, eerlijk en vooral effectief. Effectief in de wijze waarop we met elkaar van meerwaarde kunnen zijn voor de IncoNed-deelnemers door gericht en proactief in te spelen op de verwachtingen van iedere afzonderlijke installateur.

Waar liggen kansen voor onze deelnemers?

Vooroplopen in de omarming van nieuwe oplossingen en het delen van je ervaringen met mededeelnemers en fabrikanten binnen IncoNed. Dus niet alleen het delen van successen, maar juist ook leren van wat fout is gegaan. Vallen en weer opstaan is de snelste manier om innovaties eigen te maken. Ook bij Famostar liepen er dingen anders dan verwacht bij het oppakken van nieuwe initiatieven en we hebben hier veel van geleerd. Onze verworven kennis en ervaring deel ik graag met de deelnemers van IncoNed. Neem vooral contact met mij op voor een persoonlijk gesprek.

Famostar - bannerMeer weten over Famostar en/of de samenwerking met IncoNed? Neem contact met ons op! 
085-2101450 |  info@inconed.nl.

Gerelateerde interviews

Richard Walther - Legrand
Legrand, specialist in elektrotechnische en digitale infrastructuur
Als specialist in elektrotechnische en digitale infrastructuur biedt Legrand eenvoudige innovatieve en duurzame oplossingen voor gebouwen
Hager - Matthieu Weijers
Hager, een familiebedrijf met hart voor elektrotechniek
De contacten met IncoNed zijn goed en omdat de samenwerking tussen deelnemers en leveranciers gestimuleerd wordt zijn we samen succesvol
Klemko/Panflex - Henry Kale
Panflex, Flexibele oplossingen voor een gezond en veilig binnenklimaat!
Wij zijn een complete partner voor een markt die steeds verder verduurzaamt