Voskamp Bouw en Industrie, samen sterk in maatwerk

Patrick Timmerman - Voskamp

Voskamp Bouw en Industrie: een landelijk opererende groothandel met 12 vestigingen en een assortiment van ruim 60.000 voorraadartikelen.

"Wij werken aan de transitie van een product- naar een conceptuele marktbenadering. Vooral op het gebied van e-commerce, digitalisatie, industrialisatie en duurzaamheid kunnen wij gezamenlijk nog veel bereiken door ontwikkeling van concepten die ons als partner sterker maken in de keten."
Patrick Timmerman
Patrick Timmerman
Vestigingsleider

Zou jij jezelf en jouw organisatie willen voorstellen?

Voskamp Bouw en Industrie is een toonaangevende, landelijk opererende groothandel voor de bouw en Industrie. Vanuit onze vestigingen leveren wij uit voorraad een zeer breed assortiment van ruim 60.000 artikelen. Je kunt bij ons terecht voor kramerijen, bevestigingsmiddelen, bouwgereedschappen en keetvoorzieningen.

Met 15 vestigingen is de Voskamp Groep naast alle groothandelsactiviteiten, al jaren een begrip op het gebied van Bouw en  Industrie, Industrietechniek, Aluminium, Beveiliging, Toegangstechniek, Industriedeuren, Werkkleding & PBM en Duurzaamheid (o.a. zonnepanelen en zonwering). 

Ikzelf begon in 1997 als vakantiekracht bij Voskamp en na diverse binnen- en buitendienstfuncties ben ik nu samen met Frank Heidanus verantwoordelijk voor de Bouw en Industrie vestingen in Noordoost Nederland. Naast de operationele zaken vind ik het nog altijd fantastisch om regelmatig bij de klant te zitten en te horen wat de markt doet en hoe wij daar als Voskamp een bijdrage aan kunnen leveren.

Waar ben je trots op?

Wij zijn ontzettend trots op hoe wij van een klein familiebedrijf handelend in ijzerwaren zijn uitgegroeid tot een veelzijdig bedrijf actief in de bouw, industrie, beveiliging en verduurzaming. Met meer dan 600 enthousiaste medewerkers zetten wij ons elke dag in voor een optimale samenwerking met onze klanten om projecten tot een succes te smeden. Vanuit onze visie hebben wij plezier en ondernemerschap hoog in het vaandel staan. Met deze visie kunnen wij genieten van veel lange dienstverbanden maar ook van een gezonde aanwas van jonge talenten.

WELKE ONTWIKKELINGEN ZIJN ER GAANDE BIJ VOSKAMP EN DE BRANCHE? EN HOE GAAN JULLIE HIERMEE OM?

Huidige berichtgeving van klanten, leveranciers en macro-economische omstandigheden wijzen erop dat we afstevenen op een krimp in de bouw. Meerdere bouwbedrijven spelen hierop in door “slim, sneller, duurzamer en betaalbaarder te gaan bouwen”. Voor ons is het belangrijk om hierop te anticiperen en de transitie te maken van product- naar conceptuele marktbenadering. Vooral op het gebied van e-commerce, digitalisatie, industrialisatie en duurzaamheid kunnen wij gezamenlijk nog veel bereiken door ontwikkeling van concepten die ons als partner sterker maken in de keten.

Voorbeelden hiervan zijn het standaardiseren van het assortiment via gedigitaliseerde levering van ons KanBan systeem, het ontwikkelen van een gezamenlijke configurator en het toepassen van relevante duurzame producten.

Hoe ken je IncoNed / Wat vind je van de samenwerking?

Voskamp en IncoNed kennen elkaar al een ruime tijd waarin wij meerdere keren per jaar evaluatiegesprekken hebben en elkaar informeren over de huidige markt, nieuwe klanten en prijsbeleid. Hierbij maken we gebruik van elkaars netwerk om zo de samenwerking naar een hoger plan te tillen. Reciprociteit is hierin het sleutelwoord.

Heb je tips voor onze deelnemers?

Zeker. Met het huidige klimaatakkoord en een CO2-reductie van 49% in 2030 en 95% in 2050, kunnen wij als ondernemers niet wegkijken. Binnen de Voskampgroep neemt hierdoor de vraag naar duurzame energieoplossingen toe. Om hier een (grote) steen aan bij te dragen, maken wij afspraken met onze klanten voor duurzame belevering van hun werken of magazijn. Hierin leveren wij vrijwel alle bestellingen verpakkingsvrij en met minder rijbewegingen. Ook proberen wij samen met onze leveranciers onze Vosgreen (duurzame) producten steeds meer uit te breiden en plastic te verminderen.

Wij kunnen u helpen als bedrijf duurzamer te ondernemen. Laten we samen sneller verduurzamen.
Samen sterk in maatwerk.

Voskamp Bouw en Industrie - collage

Meer weten over Voskamp Bouw en Industrie en/of de samenwerking met IncoNed? Neem dan contact met ons op via 085-2101450 of info@inconed.nl

Gerelateerde interviews

Mastermate
Mastermate, samen voor uw maximale resultaat
Mastermate gaat voor maximaal resultaat met een uitgekiend assortiment deskundig advies en doordachte oplossingen
Stef Manders en Martijn Aussems - Heras
Heras Mobile Fencing & Security, bouwhekken voor tijdelijke perimeterbeveiliging
Heras Mobile Fencing Security tijdelijke beveiliging met een concrete bijdrage
Bob Honout - BUKO Waakt
BUKO Waakt, als veiligheid telt
Naast inzien monitoren en melden van beelden op het project ook data oplossingen voor verkeersmanagement