VelopA, buitenruimte inrichten met focus op design, milieu en verantwoord grondstof- & energiegebruik

Wijnand Eenennaam - Velopa

VelopA is specialist in fietsparkeersystemen, fietsenstallingen, overkappingen, straatmeubilair, inrichting voor verkeer & infrastructuur en sport & spel. Als contractleverancier van IncoNed Infra en Groen levert VelopA duurzame en mooie producten voor de inrichting van de (openbare) buitenruimte. 

"We krijgen steeds vaker het verzoek om mee te denken over oplossingen. Zo ondersteunen we aannemers en hoveniers bij uitdagingen rondom klimaatverandering en circulariteit in de buitenruimte"
Wijnand van Eenennaam (thumb)
Wijnand van Eenennaam
Manager Sales

Zou jij jezelf en jouw organisatie willen voorstellen?

Laat ik beginnen met de organisatie. VelopA bestaat uit een gedreven groep professionals, die samen met klanten oplossingen bedenken voor de buitenruimte. Van straatmeubilair en verkeersvoorzieningen tot overkappingen. VelopA staat bekend als marktleider in fietsparkeren. Wij adviseren dan ook al meer dan 60 jaar op dit gebied. Iedereen heeft onze fietsparkeersystemen wel eens gebruikt.

Zelf werk ik sinds begin 2022 bij VelopA als Manager Sales. Ik heb bewust gekozen voor VelopA omdat er focus ligt op innovatie en duurzaamheid. Dat zijn thema’s die ik belangrijk vind en die ook spelen binnen het bedrijfsleven. Ik heb het hier erg naar mijn zin. Er heerst een bedrijfscultuur die ons stimuleert om net een stapje extra te zetten voor de klant. Korte lijntjes en goede samenwerking, waarbij iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, vormen onze basis.

Waar ben je trots op?

VelopA heeft in 60 jaar tijd gezorgd voor een grote diversiteit aan kwaliteitsproducten in de buitenruimte, kenmerkend voor heel Nederland. Denk bijvoorbeeld aan het dubbellaags parkeren van fietsen bij stations. Service in het voortraject is ook belangrijk. Zo voorziet onze website in een digitale brochuregenerator, waarmee iedereen een eigen digitale brochure kan maken voor zijn of haar eindklant. Het maakt niet uit hoeveel producten je kiest. Een unieke service waar veel verschillende partners gebruik van maken. Daarnaast zijn we bezig met een nieuwe website en webshop voor nog betere online ondersteuning.

WELKE ONTWIKKELINGEN ZIJN ER GAANDE BIJ VELOPA EN DE BRANCHE? EN HOE GAAN JULLIE HIERMEE OM?

We krijgen steeds vaker het verzoek om mee te denken over oplossingen. Zo kijken we samen met aannemers en hoveniers hoe we kunnen ondersteunen bij de uitdagingen die zij hebben in de buitenruimte, zoals de uitdagingen rondom klimaatverandering en circulariteit. We zoeken onder andere oplossingen in circulair gebruik van materialen, het inzetten van reststromen bij de totstandkoming van nieuwe producten en inrichting van buitenruimte rekening houdend met opvang of afvoer van water.

Hoe ken je IncoNed / Wat vind je van de samenwerking?

IncoNed is al jaren partner van VelopA. De samenwerking biedt beide partijen veel voordelen. Op basis van heldere afspraken en het delen van kennis brengen we gezamenlijk grote projecten tot een goed einde.

We hebben goede aanspreekpunten bij IncoNed Infra en Groen. Daar begint het mee, persoonlijk contact. Zij zorgen dat vanaf het allereerste begin zaken helder zijn voor alle partijen en dat alles soepel verloopt.

Heb je tips voor onze deelnemers?

VelopA heeft een breed en evenwichtig assortiment. Laat je persoonlijk adviseren en helpen bij het maken van de juiste keuze. Maak tijdens je afweging voor het aanschaffen van producten in de buitenruimte ook gebruik van maatwerk. Dat is niet per definitie duurder, maar wel nog beter toegespitst op de situatie van de eindklant.

Collage VelopA

Meer weten over VelopA en/of de samenwerking met IncoNed?
Neem dan contact met ons op via 085-2101450 of info@inconed.nl

Gerelateerde interviews

Olaf Nijenkamp
Olaf Nijenkamp Tuinplanten, elke dag alles in het werk stellen voor de allermooiste bomen en planten en tevreden klanten
De kosteloze toegang tot modules voor een compleet beplantingsplan via onze website bleek een goed concept
GrainPlastics - John de Keijzer
Grainplastics, duurzame leidingsystemen van hoge kwaliteit
We zijn flexibel in productie en logistiek reageren snel op verzoeken van onze relaties en bedenken altijd een oplossing
Martin en Hes (bewerkt)
Joosten Groep, maar we blijven natuurlijk gewoon Joosten
Joosten Groep wij bieden IncoNed deelnemers een gestroomlijnd proces de juiste kennis en inkoopvoordeel