Van Walraven, een familiebedrijf met een hands-on mentaliteit

Henk van Walraven

Van Walraven is sinds 2018 trotse vaste leverancier van IncoNed Groen. Henk van Walraven (Algemeen directeur) vertelt over het bedrijf, de samenwerking en hoe de organisatie meedenkt met onze deelnemers.

"De samenwerking met IncoNed Infra en IncoNed Groen ervaren wij als zeer prettig en professioneel. Gelukkig hebben we onze meerwaarde goed kunnen laten zien toen er schaarste was in afvoerleidingen vorig jaar."
Henk van Walraven profiel
Henk van Walraven
Algemeen directeur

Zou jij jezelf en jouw organisatie willen voorstellen?

Van Walraven is een groothandel met een zeer breed assortiment en heel veel voorraad. We zijn een familiebedrijf. We willen hands-on zijn, toegankelijk, flexibel en professioneel. We leveren in Nederland en daarbuiten en dit doen we momenteel vanuit 13 vestigingen. Ons assortiment is heel breed. We hebben verstand van riolering, geotextielen, kolken, pompen, afscheiders, putten, beregening en ook verwarming en sanitair. Er is geen dag dat we geen nieuwe artikelen in ons assortiment opnemen.

Waar ben je trots op?

Onlangs hebben wij een nieuw magazijn, kantoor en een nieuw logistiek systeem in gebruik genomen dat ons en jullie, efficiency en een nog betere kwaliteit oplevert. Dit alles was best een uitdagend proces, vooral ICT-technisch. Maar het is gelukt en het draait nu naar volle tevredenheid. 

Wat misschien ook leuk is om te vertellen is dat we het terrein van onze buurman (ruim 20.000 m2) hebben kunnen kopen. Hierdoor kunnen we volop verder gaan met het verbreden van het assortiment waarmee we het werk van de Aannemer / Hovenier nog makkelijker kunnen maken. (one-stop-shop). Maar, het meest trots ben ik op onze mensen die iedere dag keihard aan het werk zijn om te zorgen dat onze klanten hun werk nog beter en mooier kunnen realiseren.

Welke ontwikkelingen zijn er gaande bij Van Walraven en de branche? En hoe gaan jullie hiermee om?

We zien dat er echt veel meer aandacht komt voor het infiltreren van water op de plaats waar de regen valt. Ook wordt beregenen steeds belangrijker. Misschien een leuk artikel voor jullie deelnemers is dan de OIO put. Deze ontlastput zorgt ervoor dat, tijdens een stortbui, de druk van het riool af is, hierdoor wordt (de kans op) wateroverlast in de woning aanzienlijk verminderd. Uiteraard bij Van Walraven uit voorraad leverbaar!

Ook wordt het afleggen van verantwoording wat je doet en hoe je zaken doet steeds belangrijker. Automatiseren en informeren is iedere dag aan de orde en zal nog veel belangrijker gaan worden. Van Walraven heeft zojuist een nieuwe website gelanceerd waarbij je nog sneller vindt wat je zoekt! Uiteraard voorzien wij in diverse ICT koppelingen van onze systemen met de systemen van onze klanten

Hoe ken je IncoNed Infra en IncoNed Groen en wat vind je van de samenwerking?

We kennen IncoNed Infra en IncoNed Groen al vele jaren en we zijn sinds 2018 een trotse vaste leverancier geworden. De samenwerking ervaren wij als zeer prettig en professioneel. Gelukkig hebben we onze meerwaarde goed kunnen laten zien toen er schaarste was in afvoerleidingen vorig jaar. We voeren per assortiment vaak meerdere merken en konden daardoor slim en snel schakelen voor de deelnemers, zodat projecten niet stil kwamen te liggen. Voor een van de deelnemers van IncoNed Infra hebben we kunnen helpen met het tekenen en leveren van maatwerk PE door onze PREFAB fabriek.

Wil je tot slot nog iets tegen onze deelnemers zeggen?

Onze infra-specialisten, John, Mario, Wouter, Marije, Geert, Ruud en alle vestigingsleiders en collega’s zijn jullie heel graag van dienst!!

Meer weten over Van Walraven en/of de samenwerking tussen Van Walraven en IncoNed Groen?
Neem dan contact met ons op via 085-2101450 of info@inconed.nl

Gerelateerde interviews

Olaf Nijenkamp
Olaf Nijenkamp Tuinplanten, elke dag alles in het werk stellen voor de allermooiste bomen en planten en tevreden klanten
De kosteloze toegang tot modules voor een compleet beplantingsplan via onze website bleek een goed concept
GrainPlastics - John de Keijzer
Grainplastics, duurzame leidingsystemen van hoge kwaliteit
We zijn flexibel in productie logistiek en kunnen snel reageren op verzoeken van onze relaties We gaan altijd samen een
Martin en Hes (bewerkt)
Joosten Groep, maar we blijven natuurlijk gewoon Joosten
Joosten Groep wij bieden IncoNed deelnemers een gestroomlijnd proces de juiste kennis en inkoopvoordeel