Van Walraven, een familiebedrijf met een hands-on mentaliteit

Marcel Dokter, Commercieel Directeur bij Van Walraven

Van Walraven is al sinds 2018 trotse en vaste groothandelspartner van IncoNed Duurzaam, Sanitair en Installatie. Marcel Dokter (Commercieel directeur bij Van Walraven) vertelt over het bedrijf, de samenwerking en hoe de organisatie in gesprek gaat, meedenkt en oplossingen biedt voor onze deelnemers.

"We zijn erg relatie gedreven.
Ik zeg altijd: je mag klant bij ons worden, maar dan mag je nooit meer weg."
Marcel Dokter, Commercieel Directeur bij Van Walraven
Marcel Dokter
Commercieel directeur

Zou jij jezelf en jouw organisatie willen voorstellen?

Van Walraven is een groothandel met een zeer breed assortiment in infra- en installatieproducten en veel voorraad. Bij ons moet je zijn voor systemen die water rond en door een gebouw transporteren. Dus van water op het dak (hemelwater) tot waterleidingen voor verwarming, sanitair, CV en gekoeld water. Zelfs voor sprinkler- en brandveiligheidstoepassingen kun je bij ons terecht.

Als familiebedrijf met 13 vestigingen en een kleine 400 medewerkers stellen wij ons als doel; hands-on, toegankelijk, flexibel en professioneel te zijn.

Waar ben je trots op?

Dat wij in 2018 de eerste groothandel waren die het gelukt was de digitale koppeling met IncoNed Installatie tot stand te brengen. Dat betekende namelijk dat wij, ten opzichte van een aantal aanzienlijk grotere partijen, ICT-technisch toen ook al echt op een goed niveau presteerden. En dat is nog steeds zo. Onlangs hebben wij een nieuw kantoor, magazijn en logistiek systeem in gebruik genomen dat ons en jullie deelnemers, efficiëntie en een nog betere kwaliteit oplevert. Alles bij elkaar best een uitdagend proces, vooral ICT-technisch, maar het is gelukt en het draait nu naar volle tevredenheid.

“Allemaal mensenwerk. Daarom ben ik het meest trots op de mensen die iedere dag keihard aan het werk zijn om te zorgen dat onze klanten hun werk nog beter en prettiger kunnen doen.”

Welke ontwikkelingen zijn er gaande bij Van Walraven en de branche? En hoe gaan jullie hiermee om?

Wij hebben ons de laatste jaren sterk toegelegd op de doorontwikkeling en prefabricage van componenten en modulair bouwen. Alles omtrent leidingsystemen, ophanging en bevestigingsmaterialen kunnen wij prefabriceren en als module of als samengesteld product afleveren op het werk. Tot op de verdieping waar gewerkt wordt en precies op het moment dat de installateur dit nodig heeft. Dat is echt waar wij de toegevoegde waarde zien voor ons als groothandel. Al vóór de projectfase zijn we hiervoor al in gesprek met onze relaties, om te kijken hoe we werkwijzen en processen verder kunnen optimaliseren, kosten kunnen besparen en succesvoller kunnen zijn.

Ook mooi om hier te vermelden is, dat we het terrein van onze buurman (ruim 20.000 m2) hebben kunnen kopen. Hierdoor kunnen we onze voorraad en ons assortiment verder verbreden en het werk van de Installateur nog makkelijker maken (one-stop-shopping).

Duurzaam groeien, duurzaam doen!

Wij zijn doorlopend in gesprek met klanten, leveranciers en medewerkers om slimmere en duurzamere oplossingen, van planning tot uitvoering, te bedenken en door te voeren. Zo recyclen we pompen die vervangen worden. We nemen de oude pompen retour en kijken wat daarvan geschikt is voor hergebruik.

Hoe ken je onze inkoopcombinaties en wat vind je van de samenwerking?

Eind 2017, jullie waren toen nog een startup, werd ik uitgenodigd om in Apeldoorn op een eerste gesprek te komen. Nou dat wilden we wel! Eigenlijk omdat we al jaren bij IncoNed Infra wilden aansluiten. Vol trots zijn we in 2018 met zowel Installatie als Infra gestart, waarbij het volume van de combinatie Installatie, Sanitair en Duurzaam voor ons nu zelfs groter is dan van Infra!

“Ik ervaar onze samenwerking altijd als heel prettig, open en positief. En behalve leuk, ook commercieel heel succesvol.”

Inmiddels doen we al jaren op een hele leuke manier zaken met elkaar. Vooral dat leuke wil ik echt benadrukken in dit interview, want ik vind het echt super!”

Wil je tot slot nog iets tegen onze deelnemers zeggen?

Wij gaan samen met jullie de uitdagingen van vandaag en morgen aan. Bijna 400 enthousiaste collega’s verdeeld over 13 plaatsen in het land, zijn jullie daarbij van dienst! Dus ik nodig jullie uit: Neem contact met ons op als je vragen hebt!

Meer weten over Van Walraven en/of de samenwerking tussen Van Walraven en IncoNed Duurzaam?
Neem dan contact met ons op via 085-2101450 of info@inconed.nl

Gerelateerde interviews

Richard Walther - Legrand
Legrand, specialist in elektrotechnische en digitale infrastructuur
Als specialist in elektrotechnische en digitale infrastructuur biedt Legrand eenvoudige innovatieve en duurzame oplossingen voor gebouwen
Hager - Matthieu Weijers
Hager, een familiebedrijf met hart voor elektrotechniek
De contacten met IncoNed zijn goed en omdat de samenwerking tussen deelnemers en leveranciers gestimuleerd wordt zijn we samen succesvol
Wilco Veldkamp, Johan Meinen - Draka
Betrek kabelproducent Draka erbij, het is het waard!
Draka kabelleverancier en partner voor de bouw en de elektrotechnische groothandel Betrouwbare en eerlijke service voor elk project