Van Drimmelen, Duurzaam & Innovatief

Piet Booij en Rob Oorbeek, Van Drimmelen

Rob Oorbeek & Piet Booij: “We zien een transitie naar duurzaam en biofilisch bouwen en leveren hiervoor duurzame bouwmaterialen en advies.” 

"Met de aanstaande subsidiemaatregelen voor biobased isolatiemateriaal is dit het perfecte moment om over te stappen op duurzamere bouwmaterialen. Onze STEICO-producten vallen onder deze regelingen, wat aanzienlijke kostenbesparingen kan opleveren!"
Piet Booij & Rob Oorbeek - Van Drimmelen
Piet Booij | Rob Oorbeek
Commercieel Manager | Accountmanager

In dit interview

Piet Booij, Commercieel Manager van Hout- en Bouwproducten Van Drimmelen, deelt met trots de expertise van het bedrijf. Met een indrukwekkende staat van dienst van 22 jaar kent Piet het reilen en zeilen als geen ander. “Ik voel me zeer verbonden met dit ondernemende familiebedrijf” zegt hij. Zijn collega, Accountmanager Rob Oorbeek, voegt eraan toe dat ook hij alweer 6 jaar bij dit prachtige bedrijf werkt en gedurende die tijd talloze aannemers van waardevol advies heeft voorzien.

Zouden jullie je organisatie willen voorstellen?

Opgericht in 1923, is Van Drimmelen door de jaren heen uitgegroeid tot een van de grootste zelfstandige houtbedrijven in Nederland. Momenteel telt ons familiebedrijf in Zwijndrecht meer dan 100 toegewijde medewerkers. Wat ons uniek maakt, is ons brede en diepe assortiment aan hout- en plaatmateriaal en de gespecialiseerde bewerkingsafdelingen. Op ons uitgestrekte terrein van 10 hectare voeren we snel en vakkundig alle denkbare bewerkingen uit, van schaven en zagen tot verven en het vervaardigen van prefab timmerwerk.

Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid staan bij ons hoog in het vaandel. Daarom zijn onze productieprocessen gecertificeerd conform ISO-9001 en ISO-14001. Onze producten zijn bij voorkeur FSC® of PEFC™-gecertificeerd en veilig werken is voor ons een vereiste. Van Drimmelen is dan ook VCA-gecertificeerd, wat betekent dat we voldoen aan de veiligheidseisen op de bouwplaats.

Naast maatwerk leveren we uiteraard ook standaardmaterialen. Vanuit ons logistiek centrum worden deze in heel Nederland geleverd. Onze Accountmanagers zijn vast aanspreekpunt voor de deelnemers en adviseren graag over materiaalkeuze, aanlevering en verwerking.

Welke ontwikkelingen zijn er gaande bij Van Drimmelen en de branche? En hoe gaan jullie hiermee om?

In de bouwsector en bij Van Drimmelen zien we belangrijke ontwikkelingen. Binnen de bouw zien we een transitie naar duurzaam en biofilisch bouwen. Wij leveren hoogwaardige duurzame producten, zoals het ecologisch bouwsysteem van STEICO, en kunnen ook deskundig advies geven over duurzame bouwmaterialen. Onze uitgebreide kennis stelt klanten in staat om bewuste keuzes te maken voor een milieuvriendelijke benadering van bouwprojecten. Daarnaast begrijpen wij het cruciale belang van tijd in de bouw. Daarom hebben we direct beschikbare voorraad die zorgt voor snelle leveringen zodat de projecten van onze klanten geen vertraging oplopen. Zo blijven we flexibel inspelen op de dynamiek van de bouwbranche.

Hoe ken je Inconed? Wat vind je van de samenwerking?

Al vier jaar lang is Van Drimmelen een betrouwbare toeleverancier van hout- en plaatmateriaal voor IncoNed Bouw. De samenwerking begon toen Piet Booij via tevreden deelnemers van IncoNed in contact kwam met de inkooporganisatie. Sindsdien kunnen IncoNed deelnemers vertrouwen op de kwaliteit en service van Van Drimmelen, waardoor we samen een succesvolle, langdurige en professionele relatie hebben opgebouwd.

Heb je tips voor onze deelnemers?

Met de aankomende subsidiemaatregelen voor biobased isolatiemateriaal is dit het perfecte moment om over te stappen op duurzamere bouwmaterialen. Onze STEICO-producten vallen onder deze regelingen, wat aanzienlijke kostenbesparingen kan opleveren! Bekijk hier onze bedrijfsfilm. 

Van Drimmelen - banner

Meer weten over Hout- en Bouwproducten Van Drimmelen en/of de samenwerking met IncoNed? Neem dan contact met ons op via 085-2101450 of info@inconed.nl.

Gerelateerde interviews

Mastermate
Mastermate, samen voor uw maximale resultaat
Mastermate gaat voor maximaal resultaat met een uitgekiend assortiment deskundig advies en doordachte oplossingen
Stef Manders en Martijn Aussems - Heras
Heras Mobile Fencing & Security, bouwhekken voor tijdelijke perimeterbeveiliging
Heras Mobile Fencing Security tijdelijke beveiliging met een concrete bijdrage
Bob Honout - BUKO Waakt
BUKO Waakt, als veiligheid telt
Naast inzien monitoren en melden van beelden op het project ook data oplossingen voor verkeersmanagement