Svedex, projectpartner voor binnendeuren

Arthur & André - Svedex

Svedex is een trendsetter. Als eerste producent (wereldwijd) ontwikkelde Svedex de lijndeur, de nieuwe standaard in Nederland. De mogelijkheid om subtiel een grote esthetische meerwaarde aan vlakke deuren te geven, is inmiddels een groot succes in alle markten.

"Wij ervaren onze samenwerking als positief en collectief gedragen. De centrale afspraken vormen echt toegevoegde waarde."
André & Arthur - Svedex
Arthur Smit | André Pouwer
Key Accountmanagers

Zouden jullie jezelf en jullie organisatie willen voorstellen?

Svedex is een Nederlands familiebedrijf gevestigd in Varsseveld, waar ondernemerschap altijd voorop staat. Daarin is Focus het sleutelwoord. “Doe waar je goed in bent”. Zo werd Svedex in verschillende landen marktleider in afgelakte binnendeuren. Ons doel is afgelakte stijldeuren, middels diverse concepten en formules, betaalbaar aan te bieden in de markt. Daarbij behorende servicelevels zijn voor iedere markt klantgericht ingevuld. Svedex heeft gekozen voor een procesmatige aanpak die zo goed mogelijk aansluit op de wensen van onze klanten. Een dynamisch proces.

Svedex is een trendsetter. Als eerste producent (wereldwijd) ontwikkelde Svedex de lijndeur, de nieuwe standaard in Nederland. De mogelijkheid om subtiel een grote esthetische meerwaarde aan vlakke deuren te geven, is inmiddels een groot succes in alle markten. Ons assortiment bevat voor ieder interieur en elke klantwens een mooie uitstraling. Bijpassende glas-/paneeldeuren maken het assortiment compleet. Dit alles op basis van onze Svedex Superlak®. Een hoogwaardige lak, die zonder oplosmiddelen of vluchtige stoffen industrieel wordt uitgehard.

Arthur Smit, 56 jaar en geboren en opgegroeid in Alkmaar, maar inmiddels met echtgenote Marina en samengesteld gezin (waarvan deels uitwonend), woonachtig in Arnhem. In 2007 bij Svedex begonnen als Rayonmanager voor Oost- en later West Nederland en nu Key Accountmanager woningbouw en project overstijgend verantwoordelijk voor Noord-Holland, Utrecht, Gelderland, Flevoland, Overijssel, Drenthe, Friesland en Groningen. 

André Pouwer
51 jaar en geboren en getogen in Middelburg, Zeeland. Samen met echtgenote Ineke en zoon Niels woonachtig in Arnemuiden. Dochter Celine woont samen, tevens in het mooie dorp Arnemuiden. In 2008 gestart bij Svedex als Rayonmanager voor Limburg, Brabant en Zeeland. In 2022 een stap mogen maken naar Key Accountmanager Woningbouw en project overstijgend verantwoordelijk voor Limburg, Brabant, Zeeland en Zuid-Holland.

Waar zijn jullie trots op?

Svedex is in 16 jaar tijd veranderd van een gewone toeleverancier van deuren, tot een volwaardige partner die van ontwikkeling tot oplevering van een project, meedenkt met de klanten. Wij zijn trots op het feit dat wij mee hebben mogen helpen en bouwen aan het Svedex zoals het nu is.

WELKE ONTWIKKELINGEN ZIJN ER GAANDE BIJ SVEDEX EN DE BRANCHE? EN HOE GAAN JULLIE HIERMEE OM?

De komende jaren is onze focus gericht op de verdere digitalisering van het proces van koperkeuze tot montage, het verlagen van de faalkosten voor de aannemer op de bouw en duurzaamheid. Onze speerpunten hierbij zijn:
• Vernieuwing van Deurplus, ons digitale klantenportaal;
• Automatisering van werkprocessen, o.a. door koppeling van Deurplus aan ons projectenplatform;
• Geoptimaliseerd vullen van ons projectenplatform vanuit BIM;
• Focus op verbeterde montagekwaliteit, gebruikmakend van onze montageapp en door frequente aanwezigheid op de bouw;
• Ontwikkeling van een circulaire deur;
• Assortimentsaanpassingen conform sfeer- en interieurtrends.

Hoe kennen jullie IncoNed / Wat vinden jullie van de samenwerking?

Svedex werkte al samen met meerdere IncoNed Bouw deelnemers, waardoor wij vrij snel met elkaar in contact kwamen. Wij ervaren de samenwerking als positief en collectief gedragen. Het is voor de deelnemers van toegevoegde waarde dat er collectieve afspraken gemaakt worden. 

Hebben jullie tips voor onze deelnemers?

Maak meer en eerder gebruik van onze kennis en expertise voor bijvoorbeeld technische oplossingen op gebied van geluid en afwerkingsniveau in de woning. Daar valt bij veel projecten nog wat te winnen. Wanneer wij in de ontwikkelfase meer bij een project betrokken worden, verloopt het hele project merkbaar soepeler, waardoor uiteindelijk de faalkosten op de bouw verlaagd worden.

Svedex - Collage

Meer weten over Svedex en/of de samenwerking met IncoNed Bouw?
Neem dan contact met ons op via 085-2101450 of info@inconed.nl.

Gerelateerde interviews

Mastermate
Mastermate, samen voor uw maximale resultaat
Mastermate gaat voor maximaal resultaat met een uitgekiend assortiment deskundig advies en doordachte oplossingen
Stef Manders en Martijn Aussems - Heras
Heras Mobile Fencing & Security, bouwhekken voor tijdelijke perimeterbeveiliging
Heras Mobile Fencing Security tijdelijke beveiliging met een concrete bijdrage
Bob Honout - BUKO Waakt
BUKO Waakt, als veiligheid telt
Naast inzien monitoren en melden van beelden op het project ook data oplossingen voor verkeersmanagement