Struyk Verwo Infra, contractleverancier sinds jaar en dag

Rinke, Hans en Edwin van Struyk Verwo Infra

Al 20 jaar is Struyk Verwo Infra (SVI) vaste leverancier van IncoNed Infra. Commercieel directeur Rinke Veld en commercieel managers Hans ten Have en Edwin de Bruin vertellen met trots over hun succesvolle werkwijze waarbij zij relaties ondersteunen met advies over ontwerp, materiaalkeuze en uitvoerings- en beheersvraagstukken.

“Aangezien we al 20 jaar leverancier zijn, kan je spreken van een echte samenwerking waardoor de relatie meer dan goed is. Gezamenlijk proberen we het beste voor de deelnemers van IncoNed Infra te bewerkstelligen zodat de uiteindelijke opdrachtgever trots kan zijn op het eindresultaat."
Rinke Veld
Commercieel directeur

Zou jij jezelf en jouw organisatie willen voorstellen?

Struyk Verwo Infra is in Nederland een prominente leverancier in publieke bestrating en specialist in duurzame bestratingsmaterialen en -oplossingen in beton. Wij ondersteunen relaties bij elke fase in de projectrealisatie: ontwerp, materiaalkeuze, uitvoerings- en beheersvraagstukken. Productie vindt plaats in 7 fabrieken verdeeld over het westen, zuiden en oosten van het land. De verkoop, logistiek, marketing en diverse administratieve afdelingen werken vanuit ons centrale kantoor in Utrecht/ De Meern. 

Rinke Veld: Na indiensttreding in 1986 bij Verwo Amsterdam, op een klein kantoor bij een fabriek in Amsterdam Noord, voerde ik werkzaamheden uit als verkoop, transportplanning, productieplanning en voorraadbeheer. Een hele leerzame periode waar ik nog steeds de vruchten van pluk. Mijn opleiding en opgedane kennis in de weg- en waterbouw kwamen goed van pas in mijn contacten met aannemers, opzichters en architecten. Met de groei van de organisatie ontwikkelde ik mee in de functies  accountmanager, verkoopleider, salesmanager, commercieel manager en werd in 2007 commercieel directeur.

Hans ten Have: In 1991 trad ik als verkoopmedewerker in dienst bij Verwo Amsterdam. Een leuke leerzame tijd met werkzaamheden als klantcontact, transport- en productieplanning. Vanaf 2003 was ik werkzaam op het regiokantoor in Alphen aan den Rijn in de rol van hoofd verkoop binnendienst en sinds 2007 als commercieel manager, waarmee ik het directe aanspreekpunt ben voor ons buitendienstteam.

Edwin de Bruin: In 1999 ben ik gestart als commercieel medewerker bij Verwo Alphen aan den Rijn. Sindsdien heb ik diverse salesfuncties mogen vervullen op de toenmalige regiokantoren Alphen aan den Rijn en Tiel. Vanaf 2018 ben ik werkzaam als commercieel manager en heb in die hoedanigheid regelmatig contact met IncoNed Infra.

Waar ben je trots op?

In 1988 nam CRH, een Ierse multinational, de Verwo fabrieken over en in 1992 werden ook de Struyk bedrijven overgenomen. Zo ontstond een grote, Sterke groep met een breed assortiment betonproducten voor de inframarkt. In 2005 werden ook nog Kellen, Cruquius en Wernink toegevoegd. Om alle sterke kanten van de Struyk Verwo Infra als groep goed te benutten ging Verkoop als 1 organisatie werken en wij zijn trots hier deel van uit te mogen maken.

Welke ontwikkelingen zijn er gaande bij Struyk Verwo Infra en de branche? En hoe gaan jullie hiermee om?

We zitten momenteel in een uitdagende markt met veel onzekerheden. Kostenstijgingen, personeel en materiaaltekorten, uitstel van projecten en veel nieuwe eisen beïnvloeden momenteel de markt. De ontstane situatie kan gemakkelijk leiden tot een verslechtering van de openbare ruimte. Onderhoud en beheer uitstellen, treft echter de gebruiker en leidt op termijn tot veel hogere kosten. Aan basisbehoeften als functionaliteit, toegankelijkheid en veiligheid moet blijvend worden voldaan. De inrichting van de openbare ruimte moet bovendien verdroging, hittestress en wateroverlast ten gevolge van klimaatverandering tegengaan en bijdragen aan een gezonde groene leefomgeving. Daarbij moeten ook de werkzaamheden en de toegepaste producten verduurzaamd worden.

We zijn op de goede weg en moeten daar zeker, ook onder genoemde moeilijke omstandigheden, mee doorgaan. Uitdagend voor iedereen die daarbij betrokken is, maar door een goede samenwerking zeker mogelijk!

Hoe ken je onze inkoopcombinaties?

20 jaar geleden werd ik uitgenodigd door Joost en Giel Reimert, aldus Rinke Veld. Ik kende het bedrijf van hun vader al, aannemersbedrijf Reimert. Recent afgestudeerd vertelden Joost en Giel over de plannen die zij hadden met een inkooporganisatie voor middelgrote aannemers. Een leuk gesprek en zeker een boeiende en vooruitstrevende gedachte, maar na een paar kritische vragen en een prijsvoorstel waar ik niet enthousiast van werd kreeg het gesprek toch een andere wending en kwamen we niet tot elkaar. Enkele maanden later werd ik echter benaderd door Hennie Peek van het gelijknamige aannemersbedrijf. Hij was 1 van de eerste IncoNed Infra deelnemers en wilde toch wel heel graag onze producten blijven gebruiken. Er volgde een soort bemiddeling met uiteindelijk een basis waar beide partijen zich in konden vinden. Met Giel en Joost werd in de jaren erna een goede relatie opgebouwd die, nadat Robert Priem het stokje had overgenomen, nog verder uitgebouwd werd.

Momenteel is er veel contact tussen Marcel, Peter en Remi en onze commercieel managers Edwin de Bruin en Hans ten Have. Lokaal lopen de contacten en ondersteuning bij de diverse deelnemers via onze rayon accountmanagers.

Wat vind je van de samenwerking?

Met IncoNed Infra hebben wij prettig contact rondom de diverse projecten welke spelen bij de deelnemers. Samenwerking gericht op elkaars gezamenlijk belang staat hierbij voorop

Heb je tips voor onze deelnemers?

Zeker! Een mooie tool voor deelnemers is onze afroep app. Met je eigen inlogcode je bestellingen online inzien en de afroep plaatsen op het moment dat jou dat het beste uitkomt. De app is beschikbaar via telefoon, tablet, laptop of desktop. 

Interesse om ook deze app te gaan gebruiken? Vul dan dit formulier in.
Struyk Verwo Infra zal contact met je opnemen.

Meer weten over Struyk Verwo Infra en/of de samenwerking met IncoNed Infra?
Neem dan contact met ons op via 085-2101450 of info@inconed.nl.

Gerelateerde interviews

GrainPlastics - John de Keijzer
Grainplastics, duurzame leidingsystemen van hoge kwaliteit
We zijn flexibel in productie en logistiek reageren snel op verzoeken van onze relaties en bedenken altijd een oplossing
Stef Manders en Martijn Aussems - Heras
Heras Mobile Fencing & Security, bouwhekken voor tijdelijke perimeterbeveiliging
Heras Mobile Fencing Security tijdelijke beveiliging met een concrete bijdrage
Martin en Hes (bewerkt)
Joosten Groep, maar we blijven natuurlijk gewoon Joosten
Joosten Groep wij bieden IncoNed deelnemers een gestroomlijnd proces de juiste kennis en inkoopvoordeel