Nieuwe contractleverancier – Profile Tyrecenter, maak kennis met John Loos

Per 1 januari is Profile Tyrecenter contractleverancier van IncoNed Groen en Infra. Een mooie partij waar wij graag mee samen gaan werken. Onlangs bezochten wij de vestiging Kalvenhaar in Zwolle en spraken daar met John Loos, Salesmanager Profile Truck Nederland. “Wat verwacht je van de samenwerking?” en “heb je tips voor onze deelnemers?” waren vragen die we hem onder andere stelden.

Zou jij jezelf en jouw organisatie willen voorstellen?

John Loos
Opgegroeid in de transportwereld als zoon van één van de eigenaren van Simon Loos B.V. met een interesse in de automotive en transportwereld. Werkzaam sinds mei 2018 als salesmanager Profile Truck Nederland. Mijn werk bestaat uit het verbinden van onze Profile ondernemers met de transporteurs met meerdere standplaatsen. Hierbij bied ik onze 100% Uptime propositie aan.

Profile
In 1988 legden drie markante en gedreven ondernemers het fundament voor Profile International.
Jaap Kossen, Martin van Wijk en Will Stoof hadden allemaal een bandenservicebedrijf en onderzochten de mogelijkheden om samen te werken. Er was behoefte om nog sterker te staan in een veranderende markt, maar ook om bijvoorbeeld 24/7 bandenservice te organiseren voor klanten. Deskundigen gaven het advies om een onderzoek te starten naar de mogelijkheden om een commercieel samenwerkingsverband op te zetten: Profile Tyrecenter. De reacties uit de branche waren positief en andere bandenservicebedrijven sloten zich aan.
Nu inmiddels 32 jaar later telt Profile 220 vestigingen.

Waar ben je trots op?

De duidelijke visie en missie van Profile naar hun klanten:

  • Visie: “De maatschappij zal duurzaam, data-driven en 24/7 connected zijn. Dit vraagt om service gedreven totale mobiliteitsoplossingen en persoonlijke proposities
  • Missie: “Profile garandeert persoonlijk dat iedere klant duurzaam en maximaal mobiel blijft, met een dienstenplatform op maat”

Wat verwacht je van de samenwerking?

De samenwerking tussen IncoNed Groen en Profile kent veel gelijkenissen, beide partijen zijn gewend om op grote schaal de beste inkoop en service te bieden. Gezien de zeer gunstige geografische ligging van onze Profile leden, is er altijd een Profile in de buurt. Naast het leveren van banden aan de IncoNed Infra deelnemers, bieden wij ook mobiliteit en duurzame oplossingen zoals uitlijnen, balanceren, periodieke fleetchecks en vernieuwde banden waardoor we het “Duurzaam op de weg” certificaat mogen uitreiken. Alle gemaakte afspraken monitoren en borgen we in ons 24/7 online bandenmanagement platform “Tymacon”.

Heb je tips voor onze deelnemers?

Profile is merkonafhankelijk en levert elk bandenmerk. De voertuigen van de IncoNed deelnemers, bevinden zich vaak op oneffen terrein waarbij de kans op een inrijding zeer groot is. Hierdoor hebben we gekozen voor het bandenmerk Aeolus. Door de zeer gunstige 100% garantie propositie op bepaalde series van Aeolus banden, worden banden in het geheel vergoed bij schades.
Aeolus Tyre C.o., Ltd. is in 1965 opgericht. De Aeolusfabriek is 1.300.000 m2 groot; men produceert ruim 6 miljoen truck-, grondverzet-, EM-, en landbouwbanden. Profile heeft de exclusiviteit op de verkoop van Aeolus banden in Nederland.

Naast onze bandenservices voor transporteurs is de particuliere klant, met zijn privé-auto, ook meer dan welkom bij Profile. Niet alleen voor banden, maar ook voor totaalonderhoud met behoud van fabrieksgarantie. Bij Profile is het merk en type auto geen enkel probleem: je kunt met ieder type auto bij een van onze Car-vestigingen terecht. Dit geldt uiteraard ook voor elektrische voertuigen.

Meer weten over Profile Tyrecenter en/of de samenwerking met IncoNed Groen?
Neem dan contact met ons op via 085-2101450 of info@inconed.nl.

Gerelateerde interviews

Olaf Nijenkamp
Olaf Nijenkamp Tuinplanten, elke dag alles in het werk stellen voor de allermooiste bomen en planten en tevreden klanten
De kosteloze toegang tot modules voor een compleet beplantingsplan via onze website bleek een goed concept
GrainPlastics - John de Keijzer
Grainplastics, duurzame leidingsystemen van hoge kwaliteit
We zijn flexibel in productie en logistiek reageren snel op verzoeken van onze relaties en bedenken altijd een oplossing
Martin en Hes (bewerkt)
Joosten Groep, maar we blijven natuurlijk gewoon Joosten
Joosten Groep wij bieden IncoNed deelnemers een gestroomlijnd proces de juiste kennis en inkoopvoordeel