Maak kennis met Dick IJff, Manager Landelijk Werkende Relaties bij Stiho

Dick Ijff Manager Stiho

Stiho is contractleverancier van IncoNed Infra. Wij spraken met Dick IJff. Hij legt ons uit wat hem trots maakt, over de samenwerking en hoe het bedrijf inspeelt op marktontwikkelingen.

"Samenwerken is niet alleen maar praten, maar ook echt samen dingen dóen. Dat hebben we de afgelopen 7 jaar gedaan en zullen we ook in de toekomst blijven doen."
Dick Ijff Manager Stiho
Dick IJff
Manager Stiho

Zou jij jezelf en jouw organisatie willen voorstellen?

Stiho vormt samen met Giebels, Baars & Bloemhoff, Bouwmaat, Broeinest en Qoqon de zes formules van DSG: een stoer en ook heel Nederlands familiebedrijf. Met meer dan duizend collega’s bedienen wij bouwend Nederland met materialen, gereedschappen, diensten, advies en inspiratie.

Stiho -sinds 1926 groothandel in bouwmaterialen, hout en plaat – en Giebels – sinds 1903 groothandel in ijzerwaren en gereedschappen – vormen samen het Stiho-bouwplein en zijn met inmiddels meer dan 23 vestigingen door heel Nederland, altijd dichtbij. Je vindt bij ons alles wat je nodig hebt op één plek, onder één dak. Handig!

Ons motto “Werken met onze handen. Werken met ons brein. Met het hart op de juiste plek. Dat is wat we doen bij DSG. Met volle passie, iedere dag weer”. En door vol te investeren in de ontwikkeling van ons personeel, willen we de beste werkgever in de branche worden. 

Ikzelf begon in 2001 bij Stiho en voelde mij vanaf dag 1 gelijk thuis bij dit familiebedrijf. En dat is nog steeds zo! Vanuit mijn huidige functie kwam ik in 2013 in contact met IncoNed Bouw, waarna in 2014 de samenwerking formeel werd bekrachtigd. Sinds die tijd vorm ik de duurzame verbinder tussen de deelnemers van de Nederlandse inkoopcombinaties en onze vestigingen. 

Mijn credo: “familiebedrijven doen graag zaken met familiebedrijven”.

Waar ben je trots op?

Op al mijn collega’s! Dagelijks doen zij hun uiterste best om onze klanten verder te helpen. Mijn collega’s in het land zijn lokale helden en ik ben er trots op met ze samen te werken!

Verder ben ik trots op de rol die ik mag vervullen als circulair omdenker. Circulair denken heeft pas zin als je ernaar handelt. Dat betekent bij Stiho dat we circulair bouwen voor iedereen toegankelijk maken. Wij maken het beste van vroeger opnieuw van nut. Een slot blijft een slot, of gebruikt hardhout wordt een nieuw kozijn. Gewoon met dezelfde certificeringen, standaarden en kwaliteit als een nieuw product en voor dezelfde prijs, maar wel met meerwaarde door minder CO2.

In 2001, het 75ste jubileumjaar van DSG, zijn we in samenwerking met Habitat for Humanity begonnen met het organiseren van bouwreizen. Samen met medewerkers, klanten en leveranciers letterlijk de handen uit de mouwen steken om in één week tijd, huizen te bouwen. Sindsdien is er een intensieve samenwerking ontstaan en organiseren we inmiddels al 21 jaar, waren we met in totaal 1366 deelnemers actief in 12 landen en is het fantastische bedrag van € 2.071.182 opgehaald!

Welke ontwikkelingen zijn er gaande bij Stiho en de branche? En hoe gaan jullie hiermee om?

  • Duurzaamheid: Al ruim 99% van de import van Stiho in plaatmateriaal en hout is van duurzame herkomst. Samen met boseigenaren en producenten werken wij voortdurend aan uitbreiding van het duurzame assortiment.
  • Prefabricering: In de bouw wordt steeds meer gebruik gemaakt van prefab-elementen zoals prefab kappen, deuren afhangen en eigen machinale hout- en plaatbewerking.
  • Digitaal: Via de Stiho-webshop, Stiho-app, via je ERP naar Stiho.nl en met OCI punch-out digitaal berichten uitwisselen via EDI.
  • Circulair: Als partner van het Urban Mining Collective maakt Stigho zich er hard voor dat materialen uit slooppanden (oogstpanden!) niet langer verloren gaan, maar opnieuw op de markt gebracht worden. Kwalitatief net zo goed, maar veel duurzamer. Weggooien is niet meer van deze tijd. Je bestelt je circulaire materialen net zo makkelijk als nieuwe materialen. Stiho verkoopt ze onder het label Urban Mining, dat je herkent aan het logo.
  • Elektrisch transport: Ons transport moet in 2028 volledig duurzaam zijn. Zo leveren wij onze bijdrage aan een beter milieu, zodat we de wereld goed achterlaten voor de generaties na ons. Afgelopen april tekenden we in Utrecht al een intentieovereenkomst voor ‘duurzaam goederenvervoer over water”. Stiho grijpt iedere kans aan om de bouw te verduurzamen met beide handen aan.

Hoe ken je onze inkoopcombinaties?

IncoNed Bouw kennen wij via de deelnemers. Deze deelnemers zijn nu onze gemeenschappelijke klanten. IncoNed Infra, Groen, Installatie en Duurzaam zijn de kers op de taart.

Wat vind je van de samenwerking?

Samenwerken is niet alleen maar praten, maar ook echt samen dingen dóen. Dat hebben we de afgelopen 7 jaar gedaan en zullen we ook in de toekomst blijven doen. Samen zetten wij de stap naar morgen.  Samen bouwen aan beter.

Heb je tips voor onze deelnemers?
Jazeker! Als klant van Stiho beschik je over een account voor de webshop. Profiteer van voordelen als:

  • 24/7 bestellen;
  • Vóór 12 uur besteld, morgen geleverd;
  • Je eigen productprijzen voor het maken van offertes.

Meer weten over Stiho en/of de samenwerking met IncoNed Infra?
Neem dan contact met ons op via 085-2101450 of info@inconed.nl.

Gerelateerde interviews

Den Hartog - foto interview
Den Hartog, Energie voor vooruitgang
Denk na over CO2 besparing en hoe je dat zou willen inkleden Veel mogelijkheden zijn snel toepasbaar en budget technisch
DYKA - Tim & Jade
DYKA, contractleverancier sinds jaar en dag
Met een sleutelrol binnen de GWW sector is IncoNed een gewaardeerde partner voor opdrachtgever en leverancier
GrainPlastics - John de Keijzer
Grainplastics, duurzame leidingsystemen van hoge kwaliteit
We zijn flexibel in productie en logistiek reageren snel op verzoeken van onze relaties en bedenken altijd een oplossing