In gesprek met Robert Kuiper, Directeur Kuipers Bouwmaterialen en Steenhandel

Robert Kuiper, directeur Kuipers Bouwmaterialen en Steenhandel

Krachten bundelen om meer te kunnen bereiken. Door onder andere deze visie zijn Kuipers Bouwmaterialen en Steenhandel en IncoNed Bouw sinds kort de samenwerking aangegaan. Directeur Robert Kuiper vertelt ons met trots over het familiebedrijf en zijn medewerkers. Welke ontwikkelingen zijn er gaande? En welke tips geeft Robert mee aan onze deelnemers? Je leest zijn verhaal hieronder!

Zou jij jezelf en jouw organisatie willen voorstellen?

“Kuipers Bouwmaterialen en Steenhandel is een zelfstandig familiebedrijf met zes vestigingen in de vier noordelijke provincies. Kuipers heeft een platte organisatiestructuur en er is bewust gekozen voor een decentrale organisatiestructuur. Iedere vestiging is dan ook volwaardig met een eigen verkoop-, expeditie- en administratie afdelingWe zijn in twintig jaar tijd gegroeid van één naar zes vestigingen en van drie naar ruim 80 medewerkers. Ik ben vanaf het begin in 1998 actief binnen de groothandel die ik met mijn vader Gerrit destijds in Denekamp startte. Mijn vader nam toen Kuipers over; een klein bedrijf in het centrum van Denekamp. Inmiddels voer ik samen met achterneef Jan Kuiper de directie over het familiebedrijf.”

Waar ben je trots op?

“Onze medewerkers en onze platte en lokaal betrokken organisatie. Onze medewerkers komen uit de regio weten wat er leeft en gebeurt, hebben een grote vrijheid met de daarbij behorende verantwoordelijkheden, hiermee kunnen ze dagelijks snel handelen en onze vele trouwe klanten zo goed en snel mogelijk van dienst zijn. We zijn een organisatie die het vertrouwen in de medewerker op een enorm hoog niveau plaatst. We zijn er van overtuigd dat als je mensen de juiste middelen, kennis en vertrouwen geeft, dit zich terugbetaald in de resultaten. We zien dan ook dat onze medewerkers hierdoor echt mee kunnen denken en werken met de klant, ook al in de werkvoorbereiding van hun bouwproject.

Als zelfstandige handelaar zijn we trots op de langdurige stabiele relaties met onze leveranciers, door onze jarenlange goede samenwerking kunnen we ook in deze uitdagende tijden terugvallen op de opgebouwde relaties wat ons vaak een voorsprong geeft.”

Welke ontwikkelingen zijn er gaande bij Kuipers en in de bouwbranche? En hoe gaan jullie hiermee om?

Ons bedrijf is volop in beweging, door de sterke uitbreiding op het gebied van hout en plaatmaterialen hebben we afgelopen jaar de marktproblematieken redelijk goed weten te ondervangen. Hierdoor hebben we onze trouwe klanten goed kunnen blijven voorzien van materialen waardoor hun bouwprojecten door konden gaan. Het one-stop-shopping concept, waarin de klant alles bij ons moet kunnen afhalen voor zijn klus, hebben we de laatste jaren daarmee behoorlijk versterkt met daarbij ook nog de verdere ontwikkeling van het assortiment van onze bouwshops.

Op het gebied van prefab is Kuipers al jaren een sterke speler op de markt. Door onze kennis, ervaring en relaties ontzorgen wij zowel onze klant als de producent. Door de exclusieve dealer schappen van een aantal Duitse productie locaties kunnen wij de Nederlandse markt vaak een interessant alternatief bieden. 

Ook de online markt en digitale mogelijkheden in onze branche zijn volop in ontwikkeling. Als Kuipers bouwmaterialen zijn we op dit moment ook aan het onderzoeken hoe wij hierin het beste invulling kunnen geven voor onze klanten. Te denken valt hierbij aan een eigen online omgeving waar offertes, orderbevestigingen en facturen ingezien kunnen worden, voorraden inzichtelijk zijn en bestellingen geplaatst kunnen worden op ieder gewenst moment.

Hoe zie je de samenwerking tegemoet met IncoNed Bouw?

Wij geloven in de kracht van samen. Door het bundelen van krachten kun je meer bereiken. Samenwerken staat bij ons dan ook hoog in het vaandel. Door de toegevoegde waarde die IncoNed Bouw biedt voor de aannemer m.b.t. de bepaling en controle van prijzen kunnen wij ons richten op het meedenken in het bouwproces van de klant en hier de beste oplossingen voor te zoeken. Hier genereren we echt toegevoegde waarde voor onze klant. Tevens door de samenwerking met de IncoNed Bouw wordt ons bereik groter, waardoor we onze groeidoelstellingen kunnen realiseren de komende jaren.

Heb je tips voor onze deelnemers?

De grondstoffenmarkt is afgelopen jaar erg onrustig geweest en lijkt nog niet te stabiliseren. Beschikbaarheid en prijsstabiliteit blijven voorlopig erg uitdagend. Door vroegtijdig met ons als toeleverancier in gesprek te gaan kunnen we deze samen zo goed mogelijk inschatten, waar mogelijk ondervangen en garandeert u zichzelf van tijdige leveringen waardoor de planning van uw project gewaarborgd blijft.

Meer weten over Kuipers en/of de samenwerking met IncoNed Bouw?
Neem dan contact met ons op via 085-2101450 of info@inconed.nl

Gerelateerde interviews

Mastermate
Mastermate, samen voor uw maximale resultaat
Mastermate gaat voor maximaal resultaat met een uitgekiend assortiment deskundig advies en doordachte oplossingen
Stef Manders en Martijn Aussems - Heras
Heras Mobile Fencing & Security, bouwhekken voor tijdelijke perimeterbeveiliging
Heras Mobile Fencing Security tijdelijke beveiliging met een concrete bijdrage
Bob Honout - BUKO Waakt
BUKO Waakt, als veiligheid telt
Naast inzien monitoren en melden van beelden op het project ook data oplossingen voor verkeersmanagement