Joosten Groep, maar we blijven natuurlijk gewoon Joosten

Martin en Hes (bewerkt)

Joosten Groep, specialisten voor infrastructuur, watermanagement en groen in de stad. “Omdat onze werkgebieden, kennis en klanten elkaar overlappen laten wij naar de buitenwereld duidelijk en herkenbaar zien dat wij een groep zijn. Maar we blijven natuurlijk gewoon Joosten!”

"Aan onze samenwerking met IncoNed ligt een goede en duidelijke raamovereenkomst ten grondslag, die IncoNed deelnemers een gestroomlijnd proces, de juiste kennis en inkoopvoordeel biedt."
Martin Wal, Hes Derksen - Joosten Groep (thumb)
Martin Wal | Hes Derksen
Commercieel Directeur | Operationeel Manager

Zou jij jezelf en jouw organisatie willen voorstellen?

Wij zijn Joosten Groep: verbinder voor de infrastructuur en leefomgeving van morgen. Bij ons kan de aannemer grond-, weg- en waterbouw, groenspecialist, industrie en overheid terecht voor alles wat te maken heeft met infrastructuur, watermanagement en groen in stedelijk gebied. Wij adviseren, delen kennis, zorgen voor het ontwerp, leveren producten en nemen werk uit handen.

Meer dan 25 jaar geleden is Joosten Kunststoffen begonnen in Gendt als leverancier van o.a. folie, geotextiel, en leidingsystemen. Vandaag de dag hebben wij een groot assortiment en filialen in Bemmel, Schiedam, Beverwijk en Goes. Joosten Ecodak richt zich op vergroening van gebouwen, Joosten Concepts ontwerpt en bouwt mee aan Nederlands grootste infra-projecten, Joosten Productie en Lastechniek produceert putten en foliewerken op maat en Joosten International levert wereldwijd. Daarnaast hebben we in de afgelopen 2 jaar door overnames de groep uitgebreid met Joosten Refoam, Joosten Riotech en Joosten Van Kaam. Alle drie waren al bekende en gevestigde namen in de markt die nu onder de Joosten vlag verder groeien en de groep versterken. 

Ik ben Martin Wal, in 2002 in Beverwijk gestart als commercieel medewerker. Door de jaren heen heb ik verschillende functies binnen het commerciële team van Joosten bekleed en in verschillende filialen gewerkt. Nu ben ik als commercieel directeur verantwoordelijk voor de hele groep.

Mijn naam is Hes Derksen, sinds 2001 werkzaam in het commerciële team van Joosten Kunststoffen. Ik begon in Gendt, maakte de verhuizing naar de nieuwbouw in Bemmel mee, werd bedrijfsleider en ben nu als operationeel manager verantwoordelijk voor alle vestigingen van Joosten Kunststoffen.

Waar ben je trots op?

Wij hebben Joosten zien groeien van eigenwijze handelaar tot marktleider. Hier hebben we met z’n allen keihard voor gewerkt. De stap naar Joosten Groep in 2023 laat zien dat we nog steeds ambitieus zijn en we hebben nog grootse plannen voor de toekomst. Maar ondanks dat blijven we natuurlijk gewoon Joosten.

Welke ontwikkelingen zijn er gaande bij Joosten Groep en de branche? En hoe gaan jullie hiermee om?

Wij zijn een club die vooruitwerkt en vooruitdenkt. Wij zien dat de infrastructuur en leefomgeving van vandaag worden gebouwd met kennis, ervaring en expertise van het verleden. Dat heeft ons veel gebracht. Maar in de toekomst ontstaan ook andere, nieuwe opgaven en daarop moeten we anticiperen. Zo is een andere omgang met infrastructuur en leefomgevingen nodig. Daarnaast zijn er meer innovaties nodig om issues als circulariteit, klimaatadaptatie en duurzaamheid te versnellen. Dit vraagt om een andere manier van met elkaar werken: niet als opdrachtgever – leverancier voor elkaar, maar als partners met elkaar. Daar werken wij intern als groep hard aan, maar wij zoeken ook extern de samenwerking met vakmensen, studenten, bedrijven en instituten die samen met ons geloven dat we de infracultuur moeten en kunnen veranderen.”

Hoe ken je IncoNed / Wat vind je van de samenwerking?

Wij ervaren een prettige samenwerking met IncoNed. Wij merken dat het voor de aangesloten aannemers en groenspecialisten een geruststelling is dat er vaste afspraken zijn. Geen gedoe over prijzen, maar wel goede service en snelle levering uit voorraad. Anderzijds zien wij nog genoeg potentieel in de mate waarin gebruik wordt gemaakt van de goede afspraken die we overeengekomen zijn.  

Heb je tips voor onze deelnemers?

Joosten Groep heeft een enorm breed assortiment. Wij zijn in staat om als partner mee te denken en tot slimme oplossingen te komen die het verschil kunnen maken in kwaliteit, bouwtijd, duurzaamheid en prijs. Maak gebruik van onze kennis op het gebied van infra, water en groen. Je kan ons met al je vraagstukken benaderen, daag ons uit!

Joosten banner

Meer weten over Joosten Groep en/of de samenwerking met IncoNed?
Neem dan contact met ons op via 085-2101450 of info@inconed.nl.

Gerelateerde interviews

Den Hartog - foto interview
Den Hartog, Energie voor vooruitgang
Denk na over CO2 besparing en hoe je dat zou willen inkleden Veel mogelijkheden zijn snel toepasbaar en budget technisch
DYKA - Tim & Jade
DYKA, contractleverancier sinds jaar en dag
Met een sleutelrol binnen de GWW sector is IncoNed een gewaardeerde partner voor opdrachtgever en leverancier
Olaf Nijenkamp
Olaf Nijenkamp Tuinplanten, elke dag alles in het werk stellen voor de allermooiste bomen en planten en tevreden klanten
De kosteloze toegang tot modules voor een compleet beplantingsplan via onze website bleek een goed concept