Interview met Pascal van Herk en Ronald Rijkeboer van Hakron

Sinds 2017 is Hakron contractleverancier. Pascal van Herk en Ronald Rijkeboer vertellen ons in een interview over het bedrijf, de ontwikkelingen in de markt en de samenwerking met IncoNed Bouw

"Betrek ons in een vroeg stadium bij de werkvoorbereiding zodat wij onze productkennis en ervaringen met jullie kunnen delen. Hierdoor kunnen we besparingen in het bouwproces bewerkstelligen en faalkosten reduceren of zelfs elimineren."

Zouden jullie jezelf en de organisatie willen voorstellen?

Hakron Nederland
Sinds 1968 is Hakron toeleverancier van producten voor betonconstructies, bekistingen, prefabbetonindustrie en de woningbouw. Ons bedrijf bestaat uit enthousiaste en goed opgeleide medewerkers, werkend in een dynamisch en goed geoutilleerd bedrijf. Een uitgebreide en vakkundige binnen- en buitendienst zorgt voor persoonlijke adviezen op maat.

Hakron speelt creatief in op de vragen vanuit de bouwwereld en bedenkt vernieuwende oplossingen voor de meest uiteenlopende vraagstukken. Innovatie is dan ook een onderscheidend kenmerk van het Hakron-assortiment, waarbij altijd voorop staat: de praktijk dient als uitgangspunt. Hakron Nederland BV maakt onderdeel uit van de TAP Groep. Bij deze groep horen o.a. Hakron België, Hakron Services, Stoter Beton en Certacon.

Ronald Rijkeboer
Inmiddels 19 jaar werkzaam bij Hakron. Begonnen op de verkoop binnendienst en doorgestroomd naar de afdeling engineering. Vanuit daar de prefab divisie Hakron-Terwa opgezet en inmiddels doorgegroeid tot hoofd verkoop binnendienst.

Pascal van Herk
Inmiddels 28 jaar werkzaam bij Hakron. Begonnen als rayonmanager in het zuiden van het land. Vanuit rayonmanager doorgegroeid naar verkoopleider en inmiddels als sinds jaren het vertrouwde gezicht van Hakron als commercieel directeur Hakron Nederland. Daarnaast binnen de groepsdirectie verantwoordelijk voor de commercie van alle bedrijven binnen de TAP Groep.

Waar zijn jullie trots op?

Wij kunnen trots zijn op de organisatie die van oudsher nog steeds een familiebedrijf is waardoor er een nauwe verbinding is tussen de verschillende lagen in de organisatie. Iedereen weet elkaar te vinden en de lijnen zijn kort. Mede hierdoor kunnen wij nog steeds innovatief en trendsetter in de bouw zijn.

Met ons nieuwe logistieke centrum en eigen vrachtwagens met zelflossers zijn wij selfsupporting in de toelevering op de bouwplaats en is een just-in-time levering geen probleem.

Met de hands-on mentaliteit die wij hebben richten wij ons op het ontzorgen van de klant.

Welke ontwikkelingen zijn er gaande bij Hakron en de branche?
En hoe gaan jullie hiermee om?

Hakron heeft de afgelopen jaren het pakket flink uitgebreid met o.a. de overname van de verkoopactiviteiten van Comprifalt. Hierdoor hebben wij een compleet programma voor bouwend Nederland in alle sectoren.

De eisen rondom luchtdicht bouwen en gevelsluiting worden steeds strenger. Door ons complete programma kunnen wij nu dan ook de woningbouw nog beter adviseren en bedienen.

Door de uitgebreide kennis bij onze verkoop binnendienst en rayonmanagers leveren wij vaak wat de klant nodig heeft en niet wat hij vraagt.

Hoe kennen jullie IncoNed Bouw

Wij zijn in 2017 benaderd door IncoNed Bouw om te samen te kijken wat we voor elkaar konden betekenen. Dit is uitgemond in een zeer prettige samenwerking waarbij wij graag ondersteunen richting IncoNed Bouw en haar deelnemers. Zo worden er met enige regelmaat product trainingen op locatie gegeven door onze rayonmanagers en denken wij mee met IncoNed Bouw en al haar deelnemers.

Heb je tips voor onze deelnemers?

Betrek ons in een vroeg stadium bij de werkvoorbereiding zodat wij onze productkennis en ervaringen met jullie kunnen delen. Hierdoor kunnen we besparingen in het bouwproces bewerkstelligen en faalkosten reduceren of zelfs elimineren. Met een knipoog zeggen wij tegen onze klanten dat er meer dan 200 jaar productkennis aanwezig is waar gratis gebruik van gemaakt mag worden.

Meer weten over Hakron en/of de samenwerking met IncoNed Bouw?
Neem dan contact met ons op via 085-2101450 of info@inconed.nl.

Gerelateerde interviews

Mastermate
Mastermate, samen voor uw maximale resultaat
Mastermate gaat voor maximaal resultaat met een uitgekiend assortiment deskundig advies en doordachte oplossingen
Stef Manders en Martijn Aussems - Heras
Heras Mobile Fencing & Security, bouwhekken voor tijdelijke perimeterbeveiliging
Heras Mobile Fencing Security tijdelijke beveiliging met een concrete bijdrage
Bob Honout - BUKO Waakt
BUKO Waakt, als veiligheid telt
Naast inzien monitoren en melden van beelden op het project ook data oplossingen voor verkeersmanagement