In gesprek met Herman van Tholen, Senior Commercial Manager bij Wavin Nederland

Herman van Tholen van Wavin Nederland vertelt ons over het bedrijf, de marktontwikkelingen en hoe hij de samenwerking met IncoNed Infra ervaart.

"De gesprekken met IncoNed Infra liepen vanaf het eerste moment op een goede en prettige manier en eigenlijk is dat nog steeds zo bij de gesprekken die ik heb met Robert Priem, Peter Huizinga of Marcel Wissink."
Herman van Tholen
Senior Commercial Manager

Zou jij jezelf en jouw organisatie willen voorstellen?

Als ik kijk naar Wavin ben ik er vooral trots op dat dit bedrijf dat in 1955 gestart is nu wereldmarktleider is geworden in kunststof leidingsystemen. De naam Wavin wordt voor alle kunststofleidingen over de hele wereld gevoerd en ons moederbedrijf Orbia heeft als purpose het bouwen van gezonde, duurzame omgevingen. We commiteren ons hierbij aan de UN Sustainbality goals voor schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen en betere hygiëne, klimaatbestendige steden en slimmere milieuvriendelijke (bouw)oplossingen. Ik ben er trots op om hieraan bij te kunnen dragen en zie de doelstellingen die Wavin wereldwijd heeft ook als mijn eigen doelstellingen.

Persoonlijk: 22 jaar geleden ben ik bij Wavin begonnen als Verkoper Binnendienst, na een aantal jaren kon ik de buitendienst in en werd ik als Accountmanager verantwoordelijk voor een belangrijke regio (Oost en Midden Nederland). Toen ik dit 6 jaar gedaan had werd ik Verkoopleider en dit jaar heb ik nog een stapje kunnen maken en ben ik verantwoordelijk voor alle ondergrondse infra bij Wavin Nederland als Senior Commercial Manager. Het aansturen van het verkoop-team en het behalen van de doelstellingen is uitdagend en nooit saai; maar ook ben ik er zeker trots op dat we binnen het Wavin accountteam een hechte band onderling hebben en in goede harmonie met elkaar samenwerken.

Welke ontwikkelingen zijn er gaande bij Wavin?
En hoe gaan jullie hiermee om?

We focussen meer en meer op stedelijk waterbeheer en zien in de bebouwde omgeving in toenemende mate problemen met wateroverlast en hittestress. Zo hebben we in Hardenberg 2 grote spuitgiet machines geplaatst waar we onze nieuwste generatie infiltratiekratten op kunnen maken (de Aquacell en de Qbic plus). Door deze productie volledig in Hardenberg te doen hebben we een enorm voordeel voor de Nederlandse markt en zijn we duurzamer, voldoen we aan de eisen die in Nederland gesteld worden en kunnen we snel technische ondersteuning leveren als dat nodig is.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat Nederlandse aannemers ook de Nederlandse industrie ondersteunen en zoveel mogelijk producten kopen die in ons eigen land zijn ontwikkeld en hier ook worden geproduceerd. Daarmee help je elkaar en wie kent nou de bodemgesteldheid in Nederland beter dan Wavin dat al vanaf 1955 producten levert voor onze markt?

Hoe ken je IncoNed Infra

Bij de oprichting van IncoNed Infra was ik als accountmanager actief bij Knipscheer en Reimert Almere. Joost en Giel Reimert zijn de oprichters en ik zat redelijk snel aan tafel om Wavin als contractleverancier aan te laten sluiten bij IncoNed Infra. De gesprekken liepen vanaf het eerste moment op een goede en prettige manier en eigenlijk is dat nog steeds zo bij de gesprekken die ik heb met Robert Priem, Peter Huizinga of Marcel Wissink.

Wat vind je van de samenwerking?

Prima ik denk dat beide organisaties elkaar goed kennen en mekaar ook aanvullen. Er wordt veel kennis gedeeld en we schakelen in projecten waar mogelijk en proberen ook kansen te zien en aan elkaar door te spelen. Ons accountteam heeft veelvuldig contact met IncoNed Infra in Apeldoorn, maar ook met de aangesloten aannemers zitten ze regelmatig om de tafel.

Heb je tips voor onze deelnemers?

De deelnemers zitten door heel Nederland en Wavin werkt met Regio (Account) Managers die weer worden bijgestaan door adviseurs die gespecialiseerd zijn in duurzaam waterbeheer. De Accountmanagers zijn goed op de hoogte van de projecten en de lopende offertes waarbij de adviseurs vooral mee kunnen denken in het ontwerpen van projecten waarbij infiltreren, afkoppelen of hittestress situaties opgelost moeten worden.

Verder is het zo dat Wavin bijna elk jaar met nieuwe innovatieve producten op de markt komt. (Bijna 20% van ons verkoopvolume hadden we 5 jaar geleden nog niet in ons assortiment). Zorg er daarom voor dat je regelmatig bijgepraat wordt over de eigenschappen en voordelen van onze nieuwe producten zodat je zelf hiervan kunt gaan genieten. Zo hebben we altijd ontwikkelingen in de weg- en waterbouw, maar ook voor de installateur hebben we bijna altijd wel een nieuw product dat beter, veiliger of milieuvriendelijker is dan de huidige standaard.

Vertrouw op het ontzorgen door IncoNed Infra.

Meer weten over Wavin en/of de samenwerking met IncoNed Infra?
Neem dan contact met ons op via 085-2101450 of info@inconed.nl

Gerelateerde interviews

GrainPlastics - John de Keijzer
Grainplastics, duurzame leidingsystemen van hoge kwaliteit
We zijn flexibel in productie en logistiek reageren snel op verzoeken van onze relaties en bedenken altijd een oplossing
Stef Manders en Martijn Aussems - Heras
Heras Mobile Fencing & Security, bouwhekken voor tijdelijke perimeterbeveiliging
Heras Mobile Fencing Security tijdelijke beveiliging met een concrete bijdrage
Martin en Hes (bewerkt)
Joosten Groep, maar we blijven natuurlijk gewoon Joosten
Joosten Groep wij bieden IncoNed deelnemers een gestroomlijnd proces de juiste kennis en inkoopvoordeel