In gesprek met Arjen van Leur, Algemeen directeur van Kijlstra Bestrating

Al vanaf het prille begin van IncoNed Infra (bijna 20 jaar geleden) is Kijlstra Bestrating contractleverancier. Bij de oprichting van IncoNed Groen in 2019 is Kijlstra ook gelijk voor deze groep deelnemers contractleverancier geworden. Wij spraken met Arjen van Leur, algemeen directeur van Kijlstra Bestrating. Hij legt ons uit waar hij trots op is en hoe Kijlstra zich klaarmaakt voor een duurzame en circulaire toekomst. 

"Robert Priem is als directeur van de inkoopgroep al sinds het begin onze contactpersoon en in al die jaren hebben wij elkaar altijd op een zeer positieve manier weten te vinden. Dit is de basis van een goede samenwerking."
Arjen van Leur
Algemeen directeur

Zou jij jezelf en jouw organisatie willen voorstellen?

Mijn naam is Arjen van Leur, algemeen directeur van Kijlstra Bestrating en ik ben verantwoordelijk voor zowel onze locatie in Veendam als ook die in Drachten. Kijlstra Bestrating is onderdeel van de vermeulen groep en hieronder vallen onder andere de volgende bedrijven: Michel Oprey & Beisterveld, Kijlstra Special Products, GrainPlastics, Beuker, Intercodam, Stabu en Montapanel. Een mooie groep bedrijven al zeg ik het zelf.

Kijlstra Bestrating bestaat uit 3 divisies; sierbestrating, infrabestrating en dakbestrating. Daarnaast voeren wij assortiment van meerdere van onze zusterbedrijven. Ik denk, dat wij ons onderscheiden door onze kwaliteit, onze noordelijke no-nonsense cultuur, het snel schakelen door vooral korte interne lijntjes en ons brede assortiment.

Waar ben je trots op?

Ik ben enorm trots op onze medewerkers en de externe mensen die werk voor ons uitvoeren. Naar mijn idee doen wij alles met een zeer hecht team en dit komt vervolgens als het goed is tot uiting in de samenwerking met onze leveranciers en afnemers. Wij hebben amper verloop in personeel en ook ziekteverzuim is nihil. Ik zie dit als een zeer positieve factor. Maar ook kan ik genieten van de enorme stappen, die wij afgelopen jaren hebben gezet in de productie en in de ontwikkeling van onze website gecombineerd met ons bestelportaal. Ook hier werken achter de schermen vele mensen keihard om dit te realiseren.

Welke ontwikkelingen zijn er gaande bij Kijlstra Bestrating en de branche? En hoe gaan jullie hiermee om?

Duurzaamheid en daarmee het betonakkoord is de leidraad voor de toekomst van Kijlstra. Nu door bijvoorbeeld het volledig hergebruiken van ons eigen beton door uitval, het toepassen van meerdere soorten secundaire grondstoffen en het gebruik van duurzaam opgewekte energie. Ook doen wij, met toonaangevende partners, onderzoek naar nieuwe vulstoffen als vervanger van onder andere cement en andere toeslagmaterialen. Wij verwachten op korte termijn de resultaten van dit onderzoek concreet in te kunnen zetten om de milieubelasting van onze producten nog verder te verlagen. Daarnaast worden de meeste van onze grondstoffen per schip aangevoerd, verduurzaamt Kijlstra haar wagenpark en wordt er verder geïnvesteerd in wind- en zonne-energie op Kijlstra’s productielocaties.

Medio zomer dit jaar verwachten wij nagenoeg al onze productgroepen als ‘duurzaam beton’ te kunnen leveren. Dat betekent, dat onze producten dan circulaire grondstoffen bevatten én dat ze vallen binnen het Betonakkoord bepaalde MKI-waarden. Een mooie stap richting een duurzame en circulaire toekomst.

Hoe ken je onze inkoopcombinaties?

IncoNed Infra bestaat inmiddels alweer 20 jaar en het leuke is, dat wij vrijwel vanaf het prille begin al contractleverancier zijn. Bij de oprichting van IncoNed Groen in 2019 is Kijlstra ook gelijk voor deze groep deelnemers contractleverancier geworden; wij zijn ook specialist op het gebied van sierbestrating en hebben daarnaast een zeer breed assortiment verstelbare dragers, dus ook daar denken wij een belangrijke vraag te kunnen vervullen.

Wat vind je van de samenwerking?

Qua combinatie assortiment en prijs passen wij denk ik ook zeer goed bij de inkoopwens van IncoNed Groen en IncoNed Infra. Vele producten leveren wij standaard uit voorraad en of je nou een groot project hebt of even wat af wilt halen, alles valt onder dezelfde condities. Denk dat dit over een weer zeer praktisch werkt.

Robert Priem is als directeur van de inkoopgroep al sinds het begin onze contactpersoon en in al die jaren hebben wij elkaar altijd op een zeer positieve manier weten te vinden. Dit is de basis van een goede samenwerking. Het mooie van de samenwerking is tevens dat de deelnemers van IncoNed gewoon rechtstreeks bij ons kunnen inkopen en met ons mogen communiceren, dus hierin geen omslachtige processen en toch de inkoopvoordelen.

Heb je tips voor onze deelnemers?

Jazeker, kijk ook eens wat vaker op onze website en die van onze zusterbedrijven. Ik denk dat menigeen versteld zal staan van wat wij allemaal leveren. En iedere deelnemer lift mee op het collectief inkoopvoordeel, wie wil dat nou niet?

Meer weten over Kijlstra Bestrating en/of de samenwerking met IncoNed Groen?
Neem dan contact met ons op via 085-2101450 of info@inconed.nl.

Gerelateerde interviews

Olaf Nijenkamp
Olaf Nijenkamp Tuinplanten, elke dag alles in het werk stellen voor de allermooiste bomen en planten en tevreden klanten
De kosteloze toegang tot modules voor een compleet beplantingsplan via onze website bleek een goed concept
GrainPlastics - John de Keijzer
Grainplastics, duurzame leidingsystemen van hoge kwaliteit
We zijn flexibel in productie en logistiek reageren snel op verzoeken van onze relaties en bedenken altijd een oplossing
Martin en Hes (bewerkt)
Joosten Groep, maar we blijven natuurlijk gewoon Joosten
Joosten Groep wij bieden IncoNed deelnemers een gestroomlijnd proces de juiste kennis en inkoopvoordeel