GreenMax, een gezonde balans tussen groen, grijs en blauw

GreenMax - Henk van Gils

“Een gezonde leefomgeving begint bij groen”, aldus IncoNed leverancier GreenMax. Met Product Consultant Bert van Gils praten we over de toenemende wereld van beton, bestrating en bebouwing en de missie van GreenMax om hierin een duurzame, groene leefomgeving te creëren die gebaseerd is op circulariteit, innovatie, kwaliteit en deskundigheid.

“Wij blijven onze producten continu innoveren en zorgen tevens voor een prijswaardig aanbod. Zoals de markt van ons gewend is!"
Henk van Gils
Bert van Gils
Product Consultant

Zou jij jezelf en jouw organisatie willen voorstellen?

Mijn naam is Bert van Gils en ruim 38 jaar actief op het gebied van park-, laan- en straatbomen. Sinds een half jaar adviseer ik, als Product Consultant bij GreenMax, klanten over onze duurzame en innovatieve oplossingen. Daarbij vind ik het belangrijk om goed over te brengen hoe onze oplossingen werken en wat ze opleveren.

GreenMax maakt deel uit van de GreenMax Group. Een gespecialiseerde producent en groothandel van materialen voor groeiplaatsinrichting in met name de stedelijke omgeving. Wij voorzien in duurzame en innovatieve oplossingen zoals wortelgeleiding, wortelwering, boomverankering, beluchting, bewatering en stambescherming. Via TreeBuilders, ons zusterbedrijf, beschikken we ook over expertise op het gebied van ondergrondse groeiplaatsconstructies, zoals bijvoorbeeld boombunkersystemen in een stedelijke omgeving.

Waar ben je trots op?

Ik ben er trots op dat we bij GreenMax drie werelden laten samensmelten: ‘Groen’ (spreekt voor zich), ‘grijs’ als in civiel/infrastructuur en ‘blauw’ als in water. Daarbij streef ik ernaar om al in een vroeg stadium van een project, goed te overleggen en te adviseren. Ervaring leert dat daarmee veel uitdagingen en problemen eenvoudig voorkomen kunnen worden, wat leidt tot minder tijdsverlies en het voorkomen van onnodige, extra kosten. Door goed te luisteren naar onze klanten, heeft GreenMax in de loop der jaren mooie, innovatieve oplossingen kunnen introduceren.

Mijn persoonlijke missie: mijn bomenkennis inzetten om ervoor te zorgen dat de juiste bomen, onder de juiste omstandigheden, op de juiste plek terechtkomen. Met goede (na)zorg kunnen deze bomen dan een heel lang leven leiden en bijdragen aan een gezonde leefomgeving. Een boom plant je tenslotte voor je/de kinderen en de generaties daarna. Ik ben er trots op hier een bijdrage aan te mogen leveren.

Verder ben ik er trots op deel uit te mogen maken van een hecht, gedreven team met veel vakkennis binnen verschillende disciplines en te werken bij een vooruitstrevend en innovatief bedrijf als GreenMax.

Welke ontwikkelingen zijn er gaande bij GreenMax en de branche? En hoe gaan jullie hiermee om?

GreenMax voorziet in oplossingen voor problemen die zich bijvoorbeeld voordoen bij wegenbouw. Denk hierbij aan het voorkomen van worteloverlast (zoals wortelopdruk of de beschadiging van kabels en leidingen), waterbuffering en het benutten van kostbaar regenwater. We bieden ook eenvoudige voorzieningen zoals gietranden die wel tegen een stootje kunnen, om bomen te beschermen tegen maaischade. Dikwijls komen simpele en voordelige investeringen het eindbeeld enorm ten goede en kan er op lange termijn veel geld bespaard worden.

Vandaag de dag leveren wij niet alleen duurzame en innovatieve oplossingen voor bomen in de openbare ruimte, maar bieden we ook toegevoegde waarde door vakkennis te delen, ondersteuning te bieden waar nodig en te voorzien in eerlijk en oprecht advies.

De laatste jaren is de bewustwording omtrent klimaatproblemen alsmaar gegroeid en zijn we in een flinke stroomversnelling terechtgekomen. Met het oog op Klimaatadaptatie staan we, maatschappelijk gezien, allemaal voor een enorme uitdaging. Hoe belangrijk bomen zijn voor klimaatadaptatie behoeft geen betoog. Vandaar ook de missie van GreenMax, om in stedelijke gebieden een gezonde, groene leefomgeving te creëren. Dit doen we door zowel bestaande als nieuwe bomen aan te planten, deze een langere levensverwachting te geven door innovatieve oplossingen aan te reiken en producten zo circulair mogelijk te produceren. Zo worden onze hoogwaardige producten vervaardigd uit gerecycled kunststof en zijn ze volledig recyclebaar. Wij waren 20 jaar geleden al bezig met klimaatadaptatie.

Hoe ken je onze inkoopcombinatie?

Mede vanwege ons internationaal bekende productenaanbod, werden wij een paar jaar geleden door IncoNed benaderd. Onze producten zijn van hoge kwaliteit, nagenoeg volledig circulair en hebben een zeer lange levensduur. Wij leveren de kwaliteit die IncoNed ook haar deelnemers biedt. Helaas verschijnen er de laatste jaren veel goedkope, maar helaas ook kwalitatief veel slechtere, imitatieproducten op de markt. Slechte imitaties leiden voor sommige producten tot een negatief imago. Dit vinden we natuurlijk erg jammer, maar we zitten niet bij de pakken neer. Integendeel! Wij blijven onze producten continu innoveren en zorgen tevens voor een prijswaardig aanbod. Zoals de markt van ons gewend is!

Wat vind je van de samenwerking?

Wij zijn tevreden over de samenwerking en hebben plezierig contact met de mensen van IncoNed. IncoNed beschikt over een indrukwekkend netwerk waar veel mooie bedrijven bij zijn aangesloten. Om nog meer uit de samenwerking te halen, zou het interessant kunnen zijn om kennis met elkaar te delen. Wij verzorgen graag vrijblijvend producttrainingen of informatiebijeenkomsten om onze kennis op het gebied van groen en infrastructuur uit te wisselen. Door vragen en uitdagingen te delen, kunnen we van elkaar leren.

Heb je tips voor onze deelnemers?

Laat je niet verleiden door goedkopere imitatieproducten! Een oud spreekwoord luidt : “goedkoop is duurkoop”. Blijf gaan voor kwaliteit. De kwaliteit van het product en van de organisatie die erachter staat. Zo bouwen we gezamenlijk aan een goede samenwerking en kunnen we toegevoegde waarde blijven leveren voor de klant.

GreenMax collage

Meer weten over GreenMax en/of de samenwerking met IncoNed? 
Neem dan contact met ons op via 085-2101450 of info@inconed.nl.

Gerelateerde interviews

Olaf Nijenkamp
Olaf Nijenkamp Tuinplanten, elke dag alles in het werk stellen voor de allermooiste bomen en planten en tevreden klanten
De kosteloze toegang tot modules voor een compleet beplantingsplan via onze website bleek een goed concept
GrainPlastics - John de Keijzer
Grainplastics, duurzame leidingsystemen van hoge kwaliteit
We zijn flexibel in productie en logistiek reageren snel op verzoeken van onze relaties en bedenken altijd een oplossing
Martin en Hes (bewerkt)
Joosten Groep, maar we blijven natuurlijk gewoon Joosten
Joosten Groep wij bieden IncoNed deelnemers een gestroomlijnd proces de juiste kennis en inkoopvoordeel