Grainplastics, duurzame leidingsystemen van hoge kwaliteit

GrainPlastics - John de Keijzer

Grainplastics, met vestigingen in Leeuwarden en Hoogeveen, is een buis- en leidingleverancier die recyclet, maakt en levert. Wij produceren drainagebuizen, kabelbeschermingsbuizen, gas-, water-, elektra-, en persleidingen en vrij-verval riolering. In Hoogeveen produceren wij de gladde buissystemen en in Leeuwarden alle geribbelde systemen.

"Probeer onze producten. Door onze grote voorraad kunnen wij snel duurzame producten van goede kwaliteit leveren."
John de Keijzer - GrainPlastics
John de Keijzer
Commercieel Directeur

Zou jij jezelf en jouw organisatie willen voorstellen?

GrainPlastics is een organisatie met een rijke historie van ruim 80 jaar. Na de fusie met RBM Plastics in 2019 ontstond het huidige GrainPlastics, gespecialiseerd in het verwerken van geëxtrudeerde PE en PP (polyethyleen en polypropyleen) tot kabelbescherming onder de naam GrainDuct en flexibele drainage onder de naam Graindrain. De leidingsystemen kunnen omhult worden met vezels van PP450, PP700, PP1000 (GrainFlex 1000), kokosmateriaal en desgewenst met polysterkous. Onze PE drainagebuis bestaat voor 100% uit gerecyclede PE en is daarmee zeer duurzaam. De kabelbeschermingsbuis produceren wij in PE tot en met 250mm diameter en in PP tot en met 400mm (Prolan).

Over mijzelf: John de Keijzer. Na mijn studie Weg- en Waterbouw aan de HTS in Leeuwarden heb ik veel ervaring opgedaan in logistiek, planning en commerciële verkoop. Inmiddels werk ik al bijna 20 jaar als commercieel directeur binnen de organisatie GrainPlastics.

Waar ben je trots op?

Onze flexibiliteit in productie, logistiek en het snel kunnen reageren op verzoeken van onze relaties. We bedenken altijd samen een oplossing.

Welke ontwikkelingen zijn er gaande bij GrainPlastics en de branche? En hoe gaan jullie hiermee om?

Ook wij volgen de energietransitie en hebben zo onze productiecapaciteit kunnen verhogen. Wij maken voor onze beide fabrieken gebruik van alternatieve energiebronnen. In Leeuwarden met zonnepanelen en in Hoogeveen maken wij gebruik van windenergie. De duurzaam opgewekte energie zorgt voor een deel van de behoefte van ons machinepark.

Verder houdt GrainPlastics niet van afval. Producten die niet verkocht kunnen worden, worden gerecycled tot regranulaat dat opnieuw gebruikt wordt in onze productie. Ook deze gerecyclede materialen vormen een hoogwaardig kwaliteitsproduct.

Hoe ken je IncoNed / Wat vind je van de samenwerking?

IncoNed Infra ken ik al jaren vanuit NiCW, waarbij ik getuige was van enkele verhuizingen, maar vooral van groei in omzet en deelnemers. Ook met de groentak (IncoNed Groen) doen wij inmiddels zaken. De samenwerking met IncoNed is altijd prettig en het contact altijd goed.

Heb je tips voor onze deelnemers?

Probeer onze producten eens, mocht je ze nog niet kennen. Door onze grote voorraad kunnen wij snel duurzame producten van goede kwaliteit leveren.

Grainplastics banner V2

Meer weten over GrainPlastics en/of de samenwerking met IncoNed?
Neem dan contact met ons op via 085-2101450 of info@inconed.nl.

Gerelateerde interviews

Olaf Nijenkamp
Olaf Nijenkamp Tuinplanten, elke dag alles in het werk stellen voor de allermooiste bomen en planten en tevreden klanten
De kosteloze toegang tot modules voor een compleet beplantingsplan via onze website bleek een goed concept
Martin en Hes (bewerkt)
Joosten Groep, maar we blijven natuurlijk gewoon Joosten
Joosten Groep wij bieden IncoNed deelnemers een gestroomlijnd proces de juiste kennis en inkoopvoordeel
Lydia & Pieter Dragt
Buiter Beton, Alles voor een droomtuin onder één dak
Al meer dan 40 jaar inspireren met tuinvoorbeelden advies en de beste materialen Lydia en Pieter Dragt over familiebedrijf Buiter