Even voorstellen: René Bijsterveld, algemeen directeur BTN en HvO

René Bijsterveld

René Bijsterveld, algemeen directeur van BTN en HvO vertelt ons over zijn bedrijf, de samenwerking met IncoNed Groen en IncoNed Infra en over de ontwikkelingen binnen de markt.

"We gaan gericht op zoek naar partners die complementair zijn aan ons productengamma en we gaan niet zomaar met iedereen in zee. Vandaar ook de samenwerking met IncoNed Groen en Infra die we ca. 10 jaar geleden zijn aangegaan."
René Bijsterveld profiel
René Bijsterveld
Algemeen directeur

De organisatie

BTN BV en haar zusterbedrijf Henny van Ommeren BV (HvO) zijn technische handelsmaatschappijen met 8 vestigingen verspreid door heel Nederland en autonoom onderdeel van Descours & Cabaud Nederland. Om de herkenbaarheid van de Groupe D&C meer uit te stralen is in het voorjaar van 2021 BTN gerebrand naar BTN Prolians en wordt dit voorjaar HvO DEXIS de nieuwe naam van Henny van Ommeren BV. Met deze rebranding stralen we nog meer uit dat we onderdeel zijn van een familiebedrijf wat wereldwijd actief is in de segmenten Bouw en Industrie.

Met ruim 100 collega’s zijn BTN en Henny van Ommeren specialisten in het leveren van wegbebakeningartikelen, bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) maar leveren ook gereedschappen en verbruiksartikelen aan klanten in de infra- en transportwereld, afvalverwerking, industriële reiniging, installatiebedrijven, industrie en (semi) overheid. Verkeersmiddelen en wegbebakening is een sterk groeiende productgroep binnen ons bedrijf en inmiddels van een dusdanige omvang dat we deze hebben ondergebracht in de business-unit BTN-Traffic.

Bij ons personeel zien we lange dienstverbanden een hoge mate van gedrevenheid en verantwoordelijkheidsgevoel gecombineerd met een hoog kennisniveau om elke dag weer een veilige werkomgeving te creëren voor onze klanten. Mede doordat we eigen veiligheidskundigen in dienst hebben is onze klant altijd gegarandeerd van een deskundig advies op het gebied van bedrijfskleding en schoeisel, persoonlijke beschermingsmiddelen en wegbebakening.

De samenwerking met IncoNed Infra

We kenmerken onszelf door een hoge mate van flexibiliteit en servicegerichtheid. Onder andere door de assemblage van borden en andere verkeersmiddelen in eigen huis. Ondanks de breedte van het leveringsprogramma hebben we ons in de afgelopen dertig jaar geprofileerd als specialist voor bovengenoemde marktsegmenten en zijn we groot geworden door keuzes te maken. Keuzes in assortimenten, maar ook door keuzes te maken in de fabrikanten die we willen vertegenwoordigen. Zo gaan we gericht op zoek naar partners die complementair zijn aan ons productengamma en gaan we niet zomaar met iedereen in zee. Vandaar ook de samenwerking met IncoNed Groen en IncoNed Infra die we ca. 10 jaar geleden zijn aangegaan. De deelnemers van IncoNed Groen en Infra zijn bedrijven die naadloos aansluiten bij onze doelgroep en die we dus ook vol overtuiging kunnen faciliteren met onze kennis en know-how. Deze filosofie heeft ons de afgelopen jaren een constante groei gebracht. Een groei die we ook de aankomende jaren voort gaan zetten.

Marktontwikkeling

Qua marktontwikkeling in onze branche zien we een duidelijke toename van de vraag naar circulaire en meer duurzame producten. Ook wij zijn actief bezig met het zoeken naar mogelijkheden om meer duurzaam te ondernemen. Niet alleen qua bedrijfsvoering in de vorm van schone energiebronnen aanwenden en het uitrusten van onze panden met LED-verlichting maar ook op het gebied van zaken als een doordachte retourlogistiek opzetten voor onze klanten waarbij bedrijfskleding een tweede leven krijgt. Dit laatste doen we in samenwerking met een circulaire logistieke partner zodat de ingeleverde kleding ook nog in samenwerking met een sociale werkplaats op vakkundige wijze wordt ontmanteld in monostromen.

Ook qua productenaanbod verandert onze wereld in een rap tempo. Zo leveren we steeds vaker kleding die recyclebaar is en is ook ons eigen personeel gestoken in volledig circulaire kledinglijnen. Maar ook op gebied van verkeersmiddelen komt steeds meer de vraag naar duurzame oplossingen zoals bijvoorbeeld rijstvliesborden en bio-based afzethekken die we leveren. Borden en afzethekken die geproduceerd worden van afvalproducten als rijstvliezen en bermgras. Maar leveren we ook borden waarbij de aluminium dragers worden hergebruikt door nieuwe signfaces aan te brengen.

Tips aan de deelnemers van IncoNed Infra?

Als tip aan de deelnemers zouden we willen meegeven dat wanneer men toe is aan een nieuw kledingpakket men één van onze accountmanagers raadpleegt voor de laatste duurzame oplossingen. Ook in het geval van aanbestedingen van verkeersmiddelen kunnen we producten leveren die bijdragen aan een meer milieuvriendelijke wereld.

Meer weten over BTN en/of de samenwerking tussen BTN en IncoNed Groen?
Neem dan contact met ons op via 085-2101450 of info@inconed.nl.

Gerelateerde interviews

Olaf Nijenkamp
Olaf Nijenkamp Tuinplanten, elke dag alles in het werk stellen voor de allermooiste bomen en planten en tevreden klanten
De kosteloze toegang tot modules voor een compleet beplantingsplan via onze website bleek een goed concept
GrainPlastics - John de Keijzer
Grainplastics, duurzame leidingsystemen van hoge kwaliteit
We zijn flexibel in productie en logistiek reageren snel op verzoeken van onze relaties en bedenken altijd een oplossing
Martin en Hes (bewerkt)
Joosten Groep, maar we blijven natuurlijk gewoon Joosten
Joosten Groep wij bieden IncoNed deelnemers een gestroomlijnd proces de juiste kennis en inkoopvoordeel