BUKO Waakt, als veiligheid telt

Bob Honout - BUKO Waakt

BUKO Waakt is gespecialiseerd in tijdelijke beveiligingsoplossingen zoals bouwplaatsbeveiliging, bouwplaatsbewaking, cameratoezicht, mobiele camerasystemen, projectbewaking en evenementenbeveiliging.

"Wij hebben namelijk IncoNed deelnemers steeds meer te bieden. Daarnaast is BUKO Waakt trots op haar lange termijn relaties, zeker vanwege de proactieve bijdragen van IncoNed."
Bob Honout
Bob Honout
Bedrijfsleider

Zou jij jezelf en jouw organisatie willen voorstellen?

BUKO Waakt is gespecialiseerd in tijdelijke beveiligingsoplossingen. Denk hierbij aan camerabewaking, inbraakbeveiliging en toegangscontrole. Het is alweer 7 jaar geleden dat BUKO Waakt begon met het leveren van beveiligingsoplossingen. Inmiddels werkt een team van 20 medewerkers (vanuit meerdere locaties in het land), dagelijks aan het bewaken en beveiligen van tijdelijke (werk)situaties, om indringers en onbevoegden te weren. BUKO Waakt helpt aannemers om kosten door diefstal van materiaal en vertraging van het project te voorkomen.

Ikzelf, Bob Honout, ben al sinds dag één betrokken bij BUKO Waakt. In het begin gewoon met een busje en een aantal masten op pad, om zo de eerste cameramasten te verhuren. Sindsdien is er veel veranderd en is BUKO Waakt een serieuze speler op de markt van tijdelijke beveiligingsoplossingen. Met het grootste aanbod cameramasten, een goed wagenpark en een gedreven team met kennis en ervaring, is BUKO Waakt een landelijke en zeer professionele partij. Alles is zo ingericht, dat wij zelfs binnen 12 uur de specifieke wensen kunnen inventariseren en elk soort cameramast op het te beveiligen terrein kunnen plaatsen.

Waar ben je trots op?

Beveiligingstechnologie innoveert in razendsnel tempo. Nieuwe technieken en functionaliteiten worden steeds toegankelijker, zeker met de ontwikkelingen op het gebied van AI-technologie. BUKO Waakt vindt dat deze noviteiten, na een uitgebreide testfase, voor elke klant beschikbaar moeten zijn. Daarmee bieden wij altijd het meest optimale beveiligingssysteem. Zeker iets om trots op te zijn.

Anders dan andere aanbieders van cameramasten, gaat BUKO Waakt verder dan alleen het inzien, monitoren en melden van beelden. Onze cameramasten tellen ook het aantal personen of voertuigen binnen een bepaald gebied, waarbij we ons richten op bruikbare data-oplossingen voor verkeersmanagement. Bij gezamenlijke projecten met zusterbedrijf BUKO Infrasupport lezen onze masten bijvoorbeeld de verkeerssituatie uit. Aan de hand van verzamelde beelden en data kunnen wij, naast analyseren, ook real-time anticiperen.

Welke ontwikkelingen zijn er gaande bij BUKO Waakt en de branche?

Wij zien gelukkig steeds vaker dat de noodzaak van (tijdelijke) camerabewaking op bouwterreinen ingezien wordt. Dat betekent dat wij, voor de start van een (bouw-)project, gevraagd worden mee te denken over de beveiliging en zo diefstal van, of schade aan, materialen op bouwplaatsen te voorkomen.

Waardevolle materialen onderbrengen in een container (voor zover mogelijk), is allang niet meer voldoende om diefstal te voorkomen. Ook het plaatsen van hekwerk als omheining houdt indringers al lang niet meer buiten. Inbrekers worden steeds vindingrijker en saboteren bijvoorbeeld elektrische alarmsystemen door de stroomtoevoer uit te schakelen, waardoor alarmen niet afgaan. De juiste combinatie van diverse beveiligingsmaatregelen wordt steeds vaker opgezocht en gevonden bij BUKO Waakt. Deelnemers van IncoNed kunnen, geheel vrijblijvend en eventueel binnen 24 uur, een quick-scan en advies op maat aanvragen. Laat ons jullie adviseren tijdens een locatiebezoek.

Mooie ontwikkeling om hier te melden is de BUKO Waakt app, die bijna klaar is. Onze klanten krijgen real-time inzicht in de beelden op de beveiligde locatie en kunnen direct zelf zaken beheren zoals bijvoorbeeld de afwijkende werktijden. Binnenkort introduceren wij de eerste versie van onze app bij onze klanten. We houden jullie op de hoogte!

Hoe ken je IncoNed / Wat vind je van de samenwerking?

Vanuit het verleden, vanuit zusterbedrijf BUKO Infrasupport, werkten we al nauw samen met IncoNed voor alle tijdelijke verkeersmaatregelen. Bij de start van BUKO Waakt is dan ook direct de samenwerking met IncoNed gezocht voor de verhuur van tijdelijke cameramasten. De samenwerking is altijd gebleven en recent ook opnieuw verlengd. Wij hebben namelijk de deelnemers van IncoNed steeds en steeds meer te bieden, maar ook vanwege de proactieve houding van IncoNed binnen onze samenwerking.

Heb je tips voor onze deelnemers?

Blijf focussen op wat voor jouw bedrijf echt belangrijk is en voorkom oponthoud, kosten en ernstige vertragingen door diefstal en/of schade. Ook al zijn er verzekeringen voor, het blijven kostbare schadeposten. Denk daarom op tijd aan passende (bouw)beveiliging en win voorafgaand al advies in. BUKO Waakt!

BUKO Waakt banner

Meer weten over BUKO Waakt en/of de samenwerking met IncoNed Infra?
Neem dan contact met ons op via 085-2101450 of info@inconed.nl.

Gerelateerde interviews

GrainPlastics - John de Keijzer
Grainplastics, duurzame leidingsystemen van hoge kwaliteit
We zijn flexibel in productie logistiek en kunnen snel reageren op verzoeken van onze relaties We gaan altijd samen een
Stef Manders en Martijn Aussems - Heras
Heras Mobile Fencing & Security, bouwhekken voor tijdelijke perimeterbeveiliging
Heras Mobile Fencing Security tijdelijke beveiliging met een concrete bijdrage
Martin en Hes (bewerkt)
Joosten Groep, maar we blijven natuurlijk gewoon Joosten
Joosten Groep wij bieden IncoNed deelnemers een gestroomlijnd proces de juiste kennis en inkoopvoordeel