Buko Infrasupport, verkeersveiligheid voor weggebruikers en wegwerkers

Buko - Niels Meerkerk

BUKO Infrasupport is IncoNed Infra en Groen contractleverancier voor tijdelijke verkeersmaatregelen en staat voor betrokken vakmensen, een klant- en resultaatgerichte aanpak en kwalitatief goed materieel. Altijd met een hoge veiligheidsstandaard en oog voor de continu veranderende wereld.

"Digitalisering maakt de combinatie van social media, open data en ‘slimme’ apparaten met wetenschappelijke inzichten en technieken mogelijk, zodat het gedrag van weggebruikers en omwonenden gestuurd kan worden"
Niels Meerkerk
Niels Meerkerk
Regiomanager Zuid-Oost

Zou jij jezelf en jouw organisatie willen voorstellen?

Ik ben Niels Meerkerk, 40 jaar en inmiddels ruim 23 jaar werkzaam bij Buko Infrasupport. Op dit moment ben ik bij Buko Infrasupport verantwoordelijk voor Regio Zuid-Oost, met daarin 3 vestigingen: Elst (nabij Arnhem/Nijmegen), Eindhoven en het pittoreske Ittervoort. Daarnaast ben ik lid van het MT.

Buko Infrasupport heeft 11 operationele vestigingen, verdeeld over 4 regio’s: Noord-West (Beverwijk, Amsterdam en Bunnik), Noord-Oost (Drachten, Assen en Zwolle), Zuid-West (Den Haag en Rotterdam) en de eerder genoemde regio Zuid-Oost. Daarnaast zijn er binnen Buko Infrasupport diverse afdelingen zoals Interne Materieeldienst, Dynamisch Verkeersmanagement, Integraal en last-but-not-least Buko Bereikbaar. Deze afdelingen zijn centraal gepositioneerd in het land en ondersteunen alle vestigingen bij bijzondere vraagstukken. Ons hoofdkantoor, met o.a. directie, KAM, HR en Finance is gevestigd in Barendrecht.

Buko Infrasupport is het aanspreekpunt voor tijdelijke verkeersmaatregelen. Dit doen we met betrokken vakmensen, een klant- en servicegerichte aanpak en kwalitatief goed materieel. Altijd met een hoge veiligheidsstandaard en oog voor de continu veranderende wereld. Onze missie: de doorstroming en veiligheid bij tijdelijke verkeerssituaties optimaliseren en daarmee een bijdrage leveren aan een hogere verkeersveiligheid voor weggebruikers en wegwerkers.

Waar ben je trots op?

Allereerst op het feit dat ik al 23 jaar mag werken bij het mooiste bedrijf van Nederland. Daarnaast ben ik onwijs trots op de groei die we als organisatie in de afgelopen jaren hebben laten zien. Niet alleen groei in omvang, maar ook in groei op het gebied van veiligheid, kwaliteit, duurzaamheid en professionaliteit.

WELKE ONTWIKKELINGEN ZIJN ER GAANDE BIJ BUKO EN DE BRANCHE? EN HOE GAAN JULLIE HIERMEE OM?

Een aantal thema’s krijgen extra aandacht, waarvan ik er graag twee wil benoemen: Veiligheid en Digitalisering. Ik vertegenwoordig BUKO bij de Vakgroep Specialistische Wegenbouw en dan specifiek bij de groep met Verkeersmaatregelen bedrijven van Bouwend Nederland. Doel van deze vakgroep is het werken langs snelwegen, lokale en provinciale wegen veiliger te maken. 

We zien dat het toepassen van digitale oplossingen de verkeersveiligheid bij projecten enorm kan helpen en ondersteunen. Onze omgeving blijft namelijk verder digitaliseren en dat biedt ook de markt voor tijdelijke verkeerssituaties veel kansen. Bijvoorbeeld door de inzet van social media, open data en ‘slimme’ apparaten. Bij BUKO Infrasupport combineren we deze datastromen met wetenschappelijke inzichten en technieken die het gedrag van weggebruikers en omwonenden sturen.

Met BUKO Bereikbaar combineren wij onze expertise van tijdelijke verkeerssituaties met de digitale wereld. Zo proberen wij de hinderbeleving van omwonenden en weggebruikers op positieve wijze te beïnvloeden en te beperken. Dat doen wij door wetenschap, digitalisatie en fysieke maatregelen elkaar te laten versterken. Een integrale aanpak die zich reeds op eerdere projecten heeft bewezen en waardoor minder hinder wordt ervaren en meer gemak bij het plannen van alternatieve routes.

BUKO Bereikbaar biedt belanghebbenden, op laagdrempelige wijze, individueel reisadvies bij tijdelijke verkeerssituaties. Hierbij wordt rekening gehouden met voorkeursmodaliteit en delen we updates per (bouw)fase. Zo blijven weggebruikers en omwonenden voorafgaand én tijdens werkzaamheden betrokken bij het project. Deze betrokkenheid creëert draagvlak en draagt bij aan het gewenste opvolggedrag.

Hoe ken je IncoNed / Wat vind je van de samenwerking?

Ik ken IncoNed als prettige partij om mee samen te werken. Er is sprake van een jarenlange relatie. Wat mij betreft kunnen we spreken van een partnership.

Het voordeel van de samenwerking tussen Buko Infrasupport, IncoNed en de deelnemende bedrijven is, dat wij elkaar kunnen versterken. Aan onze samenwerking met IncoNed ligt een goede en duidelijke raamovereenkomst ten grondslag, die IncoNed deelnemers een gestroomlijnd proces, de juiste kennis en inkoopvoordeel biedt.

Heb je tips voor onze deelnemers?

Ik roep graag alle IncoNed deelnemers op om met Buko Infrasupport samen te werken. Buko Infrasupport biedt een unieke service, professionele begeleiding bij vraagstukken op het gebied van tijdelijke verkeersmaatregelen en daarnaast bieden wij unieke diensten aan. Denk hierbij aan o.a. Buko Bereikbaar, de afdeling DVM met een scala aan slimme oplossingen op het gebied van tijdelijke (gecertificeerde) verkeersregelinstallaties en diverse toepassingen op het gebied van slagbomen.

Aanrader! Sluit aan bij een van onze kennissessies in het land en laat je informeren over de oplossingen en toepassingen die via Buko Infrasupport mogelijk zijn. Neem hiervoor contact op via onze regio-vestigingen of via de website van Buko Infrasupport www.bukoinfrasupport.nl.

Buko collage

Meer weten over Buko Infrasupport en/of de samenwerking met IncoNed?
Neem dan contact met ons op via 085-2101450 of info@inconed.nl

Gerelateerde interviews

GrainPlastics - John de Keijzer
Grainplastics, duurzame leidingsystemen van hoge kwaliteit
We zijn flexibel in productie logistiek en kunnen snel reageren op verzoeken van onze relaties We gaan altijd samen een
Stef Manders en Martijn Aussems - Heras
Heras Mobile Fencing & Security, bouwhekken voor tijdelijke perimeterbeveiliging
Heras Mobile Fencing Security tijdelijke beveiliging met een concrete bijdrage
Martin en Hes (bewerkt)
Joosten Groep, maar we blijven natuurlijk gewoon Joosten
Joosten Groep wij bieden IncoNed deelnemers een gestroomlijnd proces de juiste kennis en inkoopvoordeel