Buiter Beton, Alles voor een droomtuin onder één dak

Lydia & Pieter Dragt

Lydia & Pieter Dragt: “Buitenleven zoals het bedoeld is. Met vestigingen in Balkbrug, Hengelo, Naarden en Heemskerk is Buiter Beton jouw leverancier op de hoek.”

"Ik ben trots op onze organisatie en de nauwe relatie met onze klanten. We weten elkaar te vinden, we kunnen op elkaar rekenen en we hebben er plezier in; de manier om samen zoveel mogelijk mooie droomtuinen te realiseren!"
Lydia Dragt
Lydia Dragt-Buiter
Directeur

Zou jij jezelf en jouw organisatie willen voorstellen?

Buiter Beton is de leverancier van sierbestrating en tuinmaterialen. In 1979 is Jan Buiter, mijn vader, begonnen als handelaar in voornamelijk betonproducten voor de agrarische markt. Dankzij zijn creatieve ondernemersgeest bleef het daar niet bij. In 1999 zijn we verhuisd naar onze hoofdlocatie in Balkbrug en kort daarop zijn mijn man Pieter Dragt en ik ook in dienst gekomen. Vanaf 2012 vormden wij samen met mijn vader de directie en in 2018 hebben wij het bedrijf overgenomen. Tot aan de dag van vandaag is mijn vader vanaf de zijlijn nog heel betrokken en koersen we samen verder door.

In Balkbrug zijn we direct gestart met inspiratietuinen. Een belangrijk onderdeel om consumenten te inspireren en een showlocatie te bieden voor hoveniers en stratenmakers. Deze insteek van samen de krachten bundelen bleek succesvol. Inmiddels vind je hier 5.000m2 tuininspiratie en daar is het niet bij gebleven. Anno 2023 zijn wij uitgegroeid tot een landelijke leverancier met (show)locaties in Balkbrug, Hengelo, Naarden en Heemskerk.

De basis van onze presentatie hebben we vervolgens in een concept gevat, zodat we onze afnemers echt vooruit helpen. Onder de naam terras & trends staat nu een sterk consumentenconcept dat zich laat kenmerken door een toegankelijk en breed assortiment. Naast gerenommeerde merken en private label terras & trends biedt het concept de professional vele voordelen als veel uit voorraad leverbaar, flexibele leveringen, goede inkoopcondities, marketingondersteuning en uitstekende klantenservice. Met het terras & trends concept bestelt de professional alles voor de tuin op 1 adres. En met een eigen vaste contactpersoon werkt dat lekker vlot. De logistiek hebben we volledig in eigen hand, daarmee kunnen we onze afspraken beter nakomen. Want afspraak is afspraak. Wij weten hoe belangrijk het is om daarop te kunnen vertrouwen.

Waar ben je trots op?

Volgend jaar bestaat Buiter Beton 45 jaar. In ons bestaan hebben we ons als organisatie niet alleen staande kunnen houden, maar ook weten uit te breiden met 3 overnames. Een overname is een strategische stap, echter is het succes afhankelijk van de mensen. Er moet een match zijn. Voor ons is die klik heel belangrijk. Als je er samen in gelooft en er in wilt investeren, dan pas kan er iets moois groeien. Samenwerken kun je niet forceren, commitment vanuit de organisatie is absolute noodzaak. 

In de afgelopen jaren heb ik me voornamelijk op de integratie en synergie van alle bedrijfsonderdelen gefocust. En dat loont. Of ik nu in Balkbrug, Hengelo, Naarden of Heemskerk loop, ik voel me er thuis, er heerst een energieke sfeer en we hebben een gezamenlijke missie. Uiteraard hebben we als organisatie nog veel te optimaliseren, maar dat zijn mooie kansen om het samen nog beter te doen. Ik ben trots op onze organisatie en de nauwe relatie met onze klanten. We weten elkaar te vinden, we kunnen op elkaar rekenen en we hebben er plezier in; voor ons de manier om samen zoveel mogelijk mooie droomtuinen te realiseren!

Buiter Beton collage

Welke ontwikkelingen zijn er gaande bij Buiter Beton en de branche? En hoe gaan jullie hiermee om?

Continuïteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid zijn actuele thema’s in de branche. Voor ons zijn het de uitgangspunten van al ons handelen. Wij denken in generaties. Dat betekent investeren in relaties en partnerschappen die gericht zijn op het creëren van waarde die vele generaties kan overleven. We willen de betrouwbare partner zijn, waarop je kunt bouwen. 

Constante margedruk brengt de duurzaamheid van je bedrijf in gevaar. Evenwichtige samenwerkingen houden je bedrijf gezond en stimuleren groei. Duurzaam denken en doen zijn daarnaast essentieel voor het behoud van onze planeet en het welzijn van toekomstige generaties. Hiertoe verduurzamen wij ons assortiment. Zo bieden ecologisch verantwoorde tuinmaterialen en bestrating oplossing voor waterfiltratie en biodiversiteit en hergebruikte materialen voor materiaalverspilling. We volgen de trends secuur!  

Wat vind je van de samenwerking?

Onze samenwerking kenmerkt zich door dezelfde missie en aanpak. Daarbij is de match voor ons belangrijk. Samen bouwen kan alleen door elkaar de business te gunnen. Wij willen de ideale partner zijn, die ontzorgt, met je meedenkt en het liefst voor je vooruitdenkt. Om die partner te zijn, moeten we elkaar bestaansrecht gunnen. Dit betekent de beste deals voor beide partijen. Deelnemers van IncoNed snappen dit. Zij zijn ambitieus en willen hun bedrijf ook professionaliseren. Enkel op prijs kun je je niet onderscheiden. We focussen ons dus op waarde.  Met terras & trends lever je producten die betrouwbaar zijn en consistent goede prestaties leveren. Factoren die van invloed zijn op tevredenheid op de lange termijn. Waarmee je dus écht verder komt.

Heb je tips voor onze deelnemers?

Laten we samen zoveel mogelijk droomtuinen realiseren! Nog niet (zo) bekend met ons, neem dan vooral contact met ons op. Wij gaan graag met jou in gesprek!

Buiter Beton, Sales Team

Meer weten over Buiter Beton en/of de samenwerking met IncoNed? Neem dan contact met ons op via 085-2101450 of info@inconed.nl

Gerelateerde interviews

Den Hartog - foto interview
Den Hartog, Energie voor vooruitgang
Denk na over CO2 besparing en hoe je dat zou willen inkleden Veel mogelijkheden zijn snel toepasbaar en budget technisch
DYKA - Tim & Jade
DYKA, contractleverancier sinds jaar en dag
Met een sleutelrol binnen de GWW sector is IncoNed een gewaardeerde partner voor opdrachtgever en leverancier
Olaf Nijenkamp
Olaf Nijenkamp Tuinplanten, elke dag alles in het werk stellen voor de allermooiste bomen en planten en tevreden klanten
De kosteloze toegang tot modules voor een compleet beplantingsplan via onze website bleek een goed concept