Bouwcenter Filippo, een familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar bestaat!

Bouwcenter Filippo is onlangs contractleverancier geworden van IncoNed Bouw. Thijs Kortmann (DGA, 4e generatie) vertelt over het bedrijf, de samenwerking en hoe de organisatie omgaat met de huidige marktontwikkelingen. 

"Wij zien het als onze taak om in deze tijden van schaarste en sterke prijsfluctuaties niet alleen in gesprek te gaan met de deelnemers van IncoNed Bouw, maar juist ook met de producenten, fabrikanten en leveranciers."
Thijs Kortmann
DGA

Over Bouwcenter Filippo

Bouwcenter Filippo is een familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar (1913) bestaat. Bouwcenter Filippo is een (inter)regionaal opererende groothandel op het gebied van bouw- en afbouwmaterialen, hout- en plaatmaterialen, wand- en vloertegels en keukens en sanitair.

Vanuit vier vestigingen in Haarlem, Beverwijk, Oude Wetering en Leiden wordt met maximale inzet gewerkt aan een optimale dienstverlening. De medewerkers van Bouwcenter Filippo weten waar ze over praten en hebben plezier in hun werk: een team waar de klanten op – en mee – kunnen bouwen.

Bouwcenter Filippo is gelieerd aan de service organisatie Veris Bouwmaterialengroep, een van de grootste aanbieders van bouwmaterialen voor professionals in Nederland. Op dit moment beslaat de Bouwcenter formule in totaal zo’n 80 vestigingen, verdeeld over Nederland. Veris Bouwmaterialengroep verzorgt inkoop, logistiek, centrale facturering, automatisering (centraal ERP-systeem), data, marketing en formuleontwikkeling. De centrale kracht in combinatie met het regionale familiebedrijf geeft ons én onze klanten het beste van twee werelden.

Missie & Visie

Bouwcenter Filippo streeft ernaar haar afnemers maximaal te ontzorgen en een zo servicegericht mogelijke bouwmaterialengroothandel voor de professionele verwerker in de regio te zijn. Zij levert een compleet en kwalitatief hoogwaardig assortiment bouw- en afbouwmaterialen en doet dit tegen scherpe prijzen en met een klantvriendelijke, flexibele en persoonlijke benadering. Productkennis en meedenken met de klant staan hoog in het vaandel en als familiebedrijf streeft Bouwcenter Filippo naar continuïteit.

Bouwcenter Filippo verzorgt haar eigen logistiek, met eigen vrachtwagens en eigen chauffeurs, waardoor er snel en flexibel kan worden geleverd, exact afgestemd op de wensen van onze klanten. Het bieden van maatwerk en onderscheidende logistieke oplossingen is een van haar drijfveren.

Kortom, Bouwcenter Filippo onderscheidt zich met name door de vergaande service, wat een belangrijke toegevoegde waarde is in deze vaak prijs gedreven markt. Bouwcenter Filippo heeft niet de ambitie om de grootste te worden in de regio, maar wel de beste, persoonlijkste en meest servicegerichte.

IncoNed Bouw

Net als Bouwcenter Filippo streeft ook IncoNed Bouw naar het vergaand ontzorgen van haar deelnemers. Daarnaast zijn vrijwel alle deelnemers van IncoNed familiebedrijven die regionaal of interregionaal actief zijn. Dit sluit naadloos aan bij Bouwcenter Filippo, beiden beschikken over hetzelfde DNA en spreken elkaars taal. Kortom, alle ingrediënten voor een succesvolle samenwerking zijn aanwezig. 

Meer weten over Bouwcenter Filippo en/of de samenwerking met IncoNed Infra?
Neem dan contact met ons op via 085-2101450 of info@inconed.nl.

Gerelateerde interviews

Mastermate
Mastermate, samen voor uw maximale resultaat
Mastermate gaat voor maximaal resultaat met een uitgekiend assortiment deskundig advies en doordachte oplossingen
Stef Manders en Martijn Aussems - Heras
Heras Mobile Fencing & Security, bouwhekken voor tijdelijke perimeterbeveiliging
Heras Mobile Fencing Security tijdelijke beveiliging met een concrete bijdrage
Bob Honout - BUKO Waakt
BUKO Waakt, als veiligheid telt
Naast inzien monitoren en melden van beelden op het project ook data oplossingen voor verkeersmanagement