Boelens Graszoden over duurzame graszodenteelt

Een IncoNed Groen leverancier voor “echt gras uit eigen teelt”. We gingen in gesprek met bedrijfsleider Henk‑Jan Boelens van Boelens Graszoden. Goed voor korte en bondige antwoorden op onze vragen én voor prachtige landschapsfoto’s van de Drentse Hondsrug, waarop voor ca. 150 hectare aan graszoden geteeld wordt.

“Of ik een tip heb voor de deelnemers? Koop zo veel mogelijk via IncoNed Groen! Daarmee ben je verzekerd van kwaliteit van producten".
Henk-Jan Boelens
Henk-Jan Boelens
Bedrijfsleider

Zou jij jezelf en jouw organisatie willen voorstellen?

Mijn naam is Henk-Jan Boelens, mede-eigenaar en bedrijfsleider van Boelens Graszoden gevestigd op de Drentse Hondsrug. Samen met mijn echtgenote Marieke, specialiseerde ik in 1999 van een veenkoloniaal gemend bedrijf naar een graszodenbedrijf. Het bedrijf bestaat nu uit ca. 150 hectare grasland, 20 hectare snijmais en 10 hectare suikerbieten voor de vruchtwisseling. Wij leveren graszoden aan zowel particulieren als de zakelijke markt.

Waar ben je trots op?

Dat ik alle dagen bezig mag zijn om top graszoden te kweken en af te leveren. Alle werkzaamheden voor de zodenteelt (inclusief snijden) vinden in eigen beheer plaats. Als bedrijf zetten we sterk in op kwaliteit en capaciteit. Mooie voorbeelden hiervan zijn onze zelfrijdende graszodensteker en graszodenstapelaar. Verder zijn wij het enige bedrijf in Noord-Nederland die gebruik maakt van vacuümkoeling.

Welke ontwikkelingen zijn er gaande bij Boelens Graszoden en de branche? En hoe gaan jullie hiermee om?

Gras is een kritisch product. Het  is het beste om het gras binnen 24 uur na het steken te leggen. Met de vacuümkoeler heeft ons product een unieke kwaliteit, die de concurrentiepositie van ons bedrijf verder versterkt. Door onze investering in deze zogenaamde koelcontainer kunnen wij in één keer ruim 20 pallets gras tegelijk koelen. Dat is 1500m2 per keer! Wij koelen de graszoden terug naar 4,5° C, waardoor de graszoden niet verbroeien en zodat we ook bij warmere omstandigheden graszoden kunnen leveren.

Hoe ken je onze inkoopcombinatie?

Wij werden door Remi Winkels van IncoNed Groen benaderd. Wij waren daarvoor niet bekend met de inkoopcombinatie voor Groen.

Wat vind je van de samenwerking?

We zijn nog niet zo lang leverancier bij IncoNed Groen, maar de samenwerking is goed.

Heb je tips voor onze deelnemers?

Koop zo veel mogelijk bij Boelens via IncoNed Groen! Voor advies over graszoden leggen en onderhoud gazon vind je hier meer informatie.

Meer weten over Boelens Graszoden en/of de samenwerking met IncoNed Groen? 
Neem dan contact met ons op via 085-2101450 of info@inconed.nl.

Gerelateerde interviews

Olaf Nijenkamp
Olaf Nijenkamp Tuinplanten, elke dag alles in het werk stellen voor de allermooiste bomen en planten en tevreden klanten
De kosteloze toegang tot modules voor een compleet beplantingsplan via onze website bleek een goed concept
GrainPlastics - John de Keijzer
Grainplastics, duurzame leidingsystemen van hoge kwaliteit
We zijn flexibel in productie logistiek en kunnen snel reageren op verzoeken van onze relaties We gaan altijd samen een
Martin en Hes (bewerkt)
Joosten Groep, maar we blijven natuurlijk gewoon Joosten
Joosten Groep wij bieden IncoNed deelnemers een gestroomlijnd proces de juiste kennis en inkoopvoordeel