Betrek kabelproducent Draka erbij, het is het waard!

Wilco Veldkamp, Johan Meinen - Draka

Draka levert al meer dan 110 jaar producten en diensten die nodig zijn, dus waarop je kunt vertrouwen qua kwaliteit. Bij alles wat ze doen staat de klant centraal: van het bezoeken van lokale bouwprojecten tot het investeren in jong talent en het landelijk promoten van de elektrotechnische branche.

"In de samenwerkingsdriehoek van Draka, IncoNed en de betrokken groothandelspartner is er altijd een podium waarop we de beste oplossing en het beste plan kunnen delen met de deelnemers."
Wilco en Johan - Draka
Wilco Veldkamp | Johan Meinen
Key Account Manager | Business Manager

Zouden jullie jezelf en je organisatie willen voorstellen?

Natuurlijk! Wij zijn Johan Meinen en Wilco Veldkamp, beiden werkzaam voor het prachtige merk Draka. Draka is opgericht op 20 april 1910 als N.V. Hollandsche Draad en Kabelfabrikant en was de eerste kabelfabrikant van Nederland. In al die jaren heeft Draka bewezen een geboren leider te zijn en vandaag de dag maken we, door de fusie met Prysmian Group, onderdeel uit van de grootste kabelfabrikant ter wereld.

Waar zijn jullie trots op?

Als eerste zijn we natuurlijk trots op ons merk en hoe we, samen met onze groothandelspartners, al meer dan 110 jaar topkwaliteit kabel leveren aan installerend Nederland. We zijn trots op het feit dat we met vier fabrieken (Delft, Emmen, Eindhoven en Nieuw-Bergen) een 100% Nederlands product maken wat vervolgens in veel gevallen ook in Nederland wordt geïnstalleerd. Het maakt ons daarnaast ook trots dat we op veel verschillende vlakken actief mogen zijn en onze kennis mogen delen.

Of het nu gaat om bekabeling voor een woning, kantoor, een distributiecentrum, een autoweg, datacenter, vliegtuig of een windmolenpark: overal zijn we bij betrokken, delen we onze kennis en komen we samen met onze partners tot de beste oplossing.

Welke ontwikkelingen zijn er gaande bij Draka en de branche? En hoe gaan jullie hiermee om?

Het woord ‘energietransitie’ geeft eigenlijk al duidelijk weer met welke ontwikkelingen wij dagdagelijks o.a. te maken hebben. We zien bestaande installaties veranderen vanwege verduurzaming en nieuwe installaties ontstaan om bijvoorbeeld energie op te wekken of een elektrische (vracht-)auto te laden. Dit vraagt niet alleen om vakmanschap maar ook de creativiteit om in korte tijd nieuwe kabeloplossingen te ontwerpen en te produceren.

Daarnaast moeten energienetten worden verzwaard en willen we onze producten verder verduurzamen. Een belangrijke ontwikkeling hierin, is ons E-Line programma waarin we kabels produceren met toepassing van 100% gerecycled koper, biobased isolaties en verduurzaamde verpakkingsmaterialen.

Hoe kennen jullie IncoNed / Wat vinden jullie van de samenwerking?

Zoals al benoemd werkt Draka al vele jaren nauw samen met haar partners. Vanuit deze partnerschappen ontstaan ook weer nieuwe initiatieven. Vanuit de relatie met destijds Klaas van der Wal, is ook de relatie met IncoNed ontstaan. In relatief korte tijd hebben we deze relatie mogen uitbouwen naar een prettige samenwerking en zijn we nieuwsgierig naar wat de toekomst gaat brengen samen met het team van IncoNed.

We lieten al vallen dat we onze samenwerking als prettig ervaren. We zijn blij met de fijne contacten en de korte lijnen die beschikbaar zijn wanneer we snel wat met elkaar moeten organiseren om de deelnemers te kunnen ondersteunen. In de samenwerkingsdriehoek van Draka, IncoNed en de betrokken groothandelspartner is er altijd een podium waarop we de beste oplossing en het beste plan kunnen delen met de deelnemers.

Hebben jullie tips voor onze deelnemers?

Absoluut! Betrek ons in een vroegtijdig stadium bij jullie project en laat je verrassen in wat wij nog méér kunnen dan alleen het leveren van de kabel. Met een historie van 113 jaar en een R&D-organisatie van formaat, zijn we in staat om ieder vraagstuk voor wat betreft kabel te beantwoorden.

Zo ondersteunen wij dagdagelijks onze relaties met kabelberekeningen en lopen we ook niet weg wanneer een kabel binnen recordtijd geproduceerd moet worden of wanneer het best passende antwoord een compleet nieuwe kabelconstructie betreft. Betrek ons erbij, het is het waard!

Draka banner

Meer weten over Draka en/of de samenwerking met IncoNed? Neem dan contact met ons op via 085-2101450 of info@inconed.nl.

Gerelateerde interviews

Richard Walther - Legrand
Legrand, specialist in elektrotechnische en digitale infrastructuur
Als specialist in elektrotechnische en digitale infrastructuur biedt Legrand eenvoudige innovatieve en duurzame oplossingen voor gebouwen
Hager - Matthieu Weijers
Hager, een familiebedrijf met hart voor elektrotechniek
De contacten met IncoNed zijn goed en omdat de samenwerking tussen deelnemers en leveranciers gestimuleerd wordt zijn we samen succesvol
Erik d'Hulst - Gira
Gira, het bedrijf met niet alleen schakelaars
Erik d Hulst Veel IncoNed deelnemers zijn GIRA gebruikers en met IncoNed is het bijzonder prettig samen optrekken