DMLUX, leverancier van kwalitatieve verlichtingsarmaturen

DMLUX • Orlando Koorn

DMLUX Verlichtingsarmaturen voor ledpanelen, downlighters, lichtlijnen, ledstrips & -profielen, terrein- en nood-/vluchtwegverlichting, maar ook voor lichtplannen, projectopnames en projectspecifieke maatwerkarmaturen.

"Verduurzaming en verLEDding zijn zeer actueel. Wij spelen hierop in door onze armaturen steeds efficiënter te maken. Je houdt dezelfde licht output maar met aanzienlijk minder energieverbruik."
Orlando Koorn - DMLUX
Orlando Koorn
Algemeen Directeur

Zou jij jezelf en jouw organisatie willen voorstellen?

Mijn naam is Orlando Koorn, sinds 3 jaar Algemeen Directeur en vanaf januari 2023 trotse (mede)eigenaar van DMLUX Verlichtingsarmaturen. In mijn vrije tijd ben ik imker en mag ik graag een rondje lopen op de golfbaan. Mijn energie haal ik uit het leren kennen van mensen (klanten, leveranciers en collega’s) en het opbouwen van lange-termijn-relaties.

DMLUX Verlichtingsarmaturen is een gespecialiseerde, Nederlandse producent en importeur met zelfstandige controle over de ontwikkeling, productie, verscheping en distributie. Hierdoor kunnen wij hoge kwaliteitstandaarden borgen en beschikken onze klanten over de beste verlichtingsoplossingen. Onze producten en expertise staan ter beschikking van een selectief netwerk van elektrogroothandels en lichtspeciaalzaken. Verder bieden wij ondersteuning op lichttechnisch vlak en werken energie-efficiënte oplossingen & intelligente lichtsturingen uit. Steeds meer installateurs, architecten en projectverlichters kiezen ervoor onze producten in hun projecten te verwerken.

Door ons landelijk dealernetwerk zijn onze armaturen snel en uit voorraad leverbaar. Moet het nog geproduceerd worden? Door onze samenwerking met onze Europese partnerfabrikanten Northcliffe, TM technologie en de PROLED Group leveren wij hoogwaardige producten met korte levertijden en een lage CO2 footprint.

Waar ben je trots op?

Vanuit strategisch oogpunt hebben wij ervoor gekozen alleen via de groothandel uit te leveren. Ook aan de inkoopzijde hebben wij gekozen om alleen voor langdurige partnerships te kiezen. Wij geloven in samenwerking voor de lange termijn en binnen de gehele keten. Alleen samen kom je verder. De afgelopen jaren ervaren wij dat dit wordt gezien en gewaardeerd. Dit kan alleen dankzij ons zeer betrokken en gedreven team.

WELKE ONTWIKKELINGEN ZIJN ER GAANDE BIJ dMLUX EN DE BRANCHE? EN HOE GAAN JULLIE HIERMEE OM?

Verduurzaming en verLEDding zijn zeer actuele thema’s. Nog steeds voldoet meer dan 40% bedrijven niet aan het verplichtte energielabel C. DMLUX speelt hierop in door ervoor te zorgen dat de armaturen steeds efficiënter worden. Dezelfde lichtoutput maar een aanzienlijk lager verbruik. Hierdoor is de terugverdientijd voor de gebruiker zeer kort en daardoor een logische investering.

Wij zien ook het (chronische) tekort aan personeel en zorgen er daarom voor dat producten eenvoudig te monteren zijn, zodat installatietijd tot een minimum beperkt wordt. Bijvoorbeeld armaturen die uitgerust zijn met ‘fast-connectoren’ of door ze te voorzien van ‘Stekerbare oplossingen’ zoals Wieland GST18, WAGO of Adels connectoren.

Hoe ken je IncoNed / Wat vind je van de samenwerking?

Gevestigd op minder dan 100 meter afstand van elkaar, zijn we in Apeldoorn nagenoeg buren. We kenden en spraken elkaar al regelmatig en zijn begin dit jaar gestart met de samenwerking. En met succes, zoals bleek uit onze samenwerking met, tevens gezamenlijke buurman, IncoNed deelnemer WVM Elektrotechniek/WKZ totaalinstallateur. 

De samenwerking met IncoNed is zeer plezierig, leuk en vaak ook erg gezellig. Inmiddels hebben wij onze meerwaarde aan diverse IncoNed deelnemers laten zien. Door samen projecten op te nemen en lichttechnisch uit te werken, hebben we deze gezamenlijk weten te scoren en zijn daarmee in een mooie flow terechtgekomen!

Heb je tips voor onze deelnemers?

Goed voorbeeld doet volgen. Laat ons je helpen. Samen kunnen we mooie projecten realiseren!

Collage DMLUX

Meer weten over DMLUX en/of de samenwerking met IncoNed Installatie & IncoNed Duurzaam? Neem dan contact met ons op via 085-2101450 of info@inconed.nl

Gerelateerde interviews

Famostar - Richard Stroo
Famostar, specialist in noodverlichting
We voelen een grote verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een duurzame samenleving zonder onze grote passie het bieden van
Richard Walther - Legrand
Legrand, specialist in elektrotechnische en digitale infrastructuur
Als specialist in elektrotechnische en digitale infrastructuur biedt Legrand eenvoudige innovatieve en duurzame oplossingen voor gebouwen
Hager - Matthieu Weijers
Hager, een familiebedrijf met hart voor elektrotechniek
De contacten met IncoNed zijn goed en omdat de samenwerking tussen deelnemers en leveranciers gestimuleerd wordt zijn we samen succesvol