Censo, al je energiezaken onder één dak

Censo, Robbert van de Wiel

Censo kijkt altijd naar de beste manier om verduurzaming te realiseren binnen de ambities en mogelijkheden van de klant. De beste manier om verduurzaming te versnellen.  

"Wij maken het verschil door niet alleen te kijken naar energie inkoop, maar door de totale energievraag van een deelnemer te verminderen en zo besparingen te realiseren."
Robbert van de Wiel
Robbert van de Wiel
Key Accountmanager

Zou jij jezelf en jouw organisatie willen voorstellen?

Mijn naam is Robbert van de Wiel, sinds 1 juni 2022 Key Accountmanager bij Censo en daarmee aanspreekpunt voor alle grootzakelijke bedrijven binnen Censo. Hiervoor heb ik 10 jaar bij twee andere energieleveranciers gewerkt.

Censo biedt zakelijk Nederland alle energieoplossingen onder één dak, zoals slimme inkoop van energie, energiemonitoring, laadoplossingen, zonnepanelen en batterij. Onze Missie: “Het energieverbruik van zakelijk Nederland CO2-neutraal maken door oplossingen met elkaar te verbinden en mensen te inspireren.”

Waar ben je trots op?

Ik ben er trots op dat wij als Censo het verschil maken door niet alleen te kijken naar energie-inkoop, maar door de totale energievraag van de klant te verminderen om op deze manier besparingen te realiseren. Dit doen wij voor ruim 4000 bedrijven op ongeveer 10.000 locaties. De klant kan met alle energie gerelateerde vragen bij ons terecht die wij beantwoorden zonder hiervoor afhankelijk te zijn van een partner. Bij ons is echt alles onder één dak! Dat maakt Censo de partij om zakelijk Nederland sneller te verduurzamen.

WELKE ONTWIKKELINGEN ZIJN ER GAANDE BIJ CENSO EN DE BRANCHE? EN HOE GAAN JULLIE HIERMEE OM?

Censo is een initiatief van ondernemers die een sterke persoonlijke drive hebben om bij te dragen aan CO2-reductie. We zien de groeiende vraag naar ontzorging in energie als een kans en hebben de ambitie om deze te realiseren door duurzame energieoplossingen met elkaar te verbinden.

Censo staat voor Connecting Energy Solutions. Tot juni dit jaar waren er binnen de Censo groep nog 7 zelfstandige bedrijven die onder eigen naam opereerden. Sinds juni dit jaar hebben 2 bedrijven de naamswijziging naar Censo doorgevoerd. Doel is om de overige 5 bedrijven ook zo snel mogelijk om te zetten naar Censo. Hierbij zien we de noodzaak van wat we doen toenemen.

De energiemarkt is volop in beweging en is erg complex. Zo wordt er vanuit de overheid steeds meer druk gelegd op ondernemers om te voldoen aan wet- en regelgeving. Om onze klanten te ondersteunen in hun zoektocht naar meer grip op hun energieverbruik, ondersteunen wij ze in drie concrete stappen:
1. Wij verkleinen de energievraag;
2. Wij helpen de ondernemer met verduurzamen;
3. Wij kopen het restant wat over blijft slim in.

Hoe ken je IncoNed / Wat vind je van de samenwerking?

Ik ervaar de samenwerking tussen IncoNed en Censo als erg fijn. We werken nauw samen en hebben wekelijks contact. Samen helpen wij de deelnemers binnen alle sectoren van IncoNed slim energie in te kopen om zo echt de risico’s te managen. Het is mooi om te zien dat dit goed aanslaat bij de deelnemers van IncoNed.

Heb je tips voor onze deelnemers?

Het is belangrijk om te weten wat er speelt op het gebied van wet- en regelgeving; er is veel wetgeving en deze verandert regelmatig. Wij kunnen deelnemers hierbij goed helpen, staan voor alle deelnemers klaar en er is altijd ruimte om jullie energievragen te beantwoorden. Laten we samen sneller verduurzamen!

Censo collage

Meer weten over Censo en/of de sector brede samenwerking met IncoNed? Neem dan contact met ons op via 085-2101450 of info@inconed.nl

Gerelateerde interviews

Mastermate
Mastermate, samen voor uw maximale resultaat
Mastermate gaat voor maximaal resultaat met een uitgekiend assortiment deskundig advies en doordachte oplossingen
Stef Manders en Martijn Aussems - Heras
Heras Mobile Fencing & Security, bouwhekken voor tijdelijke perimeterbeveiliging
Heras Mobile Fencing Security tijdelijke beveiliging met een concrete bijdrage
Bob Honout - BUKO Waakt
BUKO Waakt, als veiligheid telt
Naast inzien monitoren en melden van beelden op het project ook data oplossingen voor verkeersmanagement