Dikkerboom Betonboringen. Gecertificeerd, landelijk & maatwerk

Johan Koel

Dikkerboom Betonboringen is actief binnen woningbouw, utiliteit, civiel, spoor, grond- en wegenbouw.

"We zijn het grootste betonboorbedrijf van Nederland! Dit was nooit een bewuste keuze, maar overkwam ons gewoon door de vraag van onze klanten."
Johan Koel, Dikkerboom Betonboringen
Johan Koel
Operationeel directeur

Zou jij jezelf en jouw organisatie willen voorstellen?

Ik ben Johan Koel (57 jaar) en woon, samen met mijn vrouw Jolanda en onze zoon Jort, in Volkel Noord Brabant. Inmiddels werk ik 34 jaar bij Dikkerboom Betonboringen. Ooit zelf begonnen met betonboren in Coevorden, verhuisde ik na 5 jaar naar Breukelen om daar onze materieeldienst op te zetten. Deze opereert inmiddels 15 jaar onder de naam Styrka Diamantgereedschappen. Het plan was om daarna tijdelijk naar Nistelrode te gaan om daar een vestiging vlot te trekken, maar ik ontmoette mijn vrouw en bleef in Brabant.

Dikkerboom Beheer heeft, met 10 vestigingen Dikkerboom Betonboringen, een absoluut landelijke dekking. Onder dezelfde groep vallen Styrka Diamantgereedschappen in Utrecht en Schlidz Sleuvenzaagbedrijf in Rosmalen.

Waar ben je trots op?

Op ons gemotiveerde personeel dat er elke dag voor zorgt dat de werkzaamheden voor onze klanten uitgevoerd worden. Verder ben ik er trots op dat we het grootste betonboorbedrijf van Nederland zijn! Dit is nooit een bewuste keuze geweest, maar overkwam ons gewoon door de vraag van onze klanten.

WELKE ONTWIKKELINGEN ZIJN ER GAANDE BIJ DIKKERBOOM EN DE BRANCHE? EN HOE GAAN JULLIE HIERMEE OM?

Buiten het feit dat we ons machinepark continu vernieuwen en verbeteren, hebben we nieuwe boren met een hogere boorsnelheid en minder energieverbruik ontwikkeld. Verder houden we onze certificeringen op het gebied van veiligheid en kwaliteit (ISO9001, VCA**, BRL0509 en SCL trede3) actueel, zodat we ons kunnen blijven onderscheiden. Een uitdaging is wel het vinden van gemotiveerde kandidaten om op te leiden voor het fantastisch mooie vak Betonboorder/-zager.

Hoe ken je IncoNed / Wat vind je van de samenwerking?

Via Robert Priem ben ik met IncoNed Infra (toen nog NiCW) in contact gekomen en is de samenwerking tussen Dikkerboom en meerdere sectoren van IncoNed tot stand gekomen. De samenwerking ervaar ik als prettig, maar zie nog wel potentieel in de mate waarin er gebruik wordt gemaakt van de goede afspraken die we overeengekomen zijn.

Heb je tips voor onze deelnemers?

Onderzoek de mogelijkheden, maak gebruik van de gemaakte afspraken, neem contact met ons op en ervaar voordelen als tijdbesparing, kwaliteit, veiligheid, landelijke dekking en goede en duidelijke afspraken!

Dikkerboom - collage

Meer weten over Dikkerboom en/of de samenwerking met IncoNed? Neem dan contact met ons op via 085-2101450 of info@inconed.nl

Gerelateerde interviews

Mastermate
Mastermate, samen voor uw maximale resultaat
Mastermate gaat voor maximaal resultaat met een uitgekiend assortiment deskundig advies en doordachte oplossingen
Stef Manders en Martijn Aussems - Heras
Heras Mobile Fencing & Security, bouwhekken voor tijdelijke perimeterbeveiliging
Heras Mobile Fencing Security tijdelijke beveiliging met een concrete bijdrage
Bob Honout - BUKO Waakt
BUKO Waakt, als veiligheid telt
Naast inzien monitoren en melden van beelden op het project ook data oplossingen voor verkeersmanagement